طرز تهیه چای برگ انجیر
به گزارش مجله پیامکی، چای برگ انجیر یک دمنوش گیاهی است که با برگ انجیر درست می گردد. دمنوش یا به قول قدیمی ها جوشانده برگ انجیر به علت خواص برگ انجیر از جمله فواید ضدالتهاب، مفید بودن برای بیماری های قلبی و فواید ضد اضطراب و استرس برای سلامت بدن بسیار مفید است. دمنوش برگ انجیر بعلاوه برای بیماران دیابتی مفید است. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه چای برگ انجیر و نکات مهم در تهیه آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه چای با برگ انجیر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برگ انجیر | 3 قاشق غذاخوری |
عسل | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 5 لیوان فرانسوی دسته دار |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
زمان لازم برای تهیه چای/ دمنوش برگ انجیر: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه دمنوش گیاهی خانگی برگ انجیر
با چند برگ انجیر، چای برگ انجیر را به راحتی در خانه تهیه کنید و به عنوان یک جایگزین مفید برای چای سیاه از آن بهره ببرید.
مرحله اول: برگ انجیر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چای برگ انجیر، برگ های انجیر را با آب بشویید تا کاملا تمیز گردد. سپس آنها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. بعد از آنکه برگ های انجیر کمی خشک شدند و آب اضافه خود را از دست دادند آنها را با چاقو به قطعات کوچک خرد کنید. اگر از برگ خشک شده انجیر استفاده می کنید آن را با دست پودر کنید یا به همان صورت درسته از آن بهره ببرید.
مرحله دوم: آب را به جوش بیاورید
حدود پنج لیوان آب را در یک کتری یا یک ظرف مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از آنکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و به سراغ برگ انجیر بروید.
مرحله سوم: برگ انجیر را بجوشانید
برای تهیه چای برگ انجیر به حدود سه قاشق غذاخوری برگ انجیر احتیاج دارید. این میزان را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد تا مواد مغذی و بعلاوه عطر و طعم برگ انجیر به خورد آب جوش برود و چای برگ انجیر آماده گردد. اجازه دهید این ترکیب به مدت ده دقیقه روی حرارت باقی بماند و بجوشد.
مرحله آخر: دمنوش برگ انجیر را سرو کنید
بعد از گذشت ده دقیقه جوشانده برگ انجیر شما آماده است. با استفاده از یک صافی برگ های آن را جدا کنید و چای خالص برگ انجیر را در یک فنجان بریزید. سپس با یک قاشق چای خوری عسل آن را شیرین نموده و نوش جان کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع و عسل به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
فواید چای برگ انجیر برای سلامت بدن
برگ انجیر و به تبع آن دمنوش/ جوشانده برگ انجیر دارای خواص متعددی برای سلامت بدن است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- چای برگ انجیر دارای خواص ضد دیابت است.
- دمنوش برگ انجیر به زیبا و جوان ماندن پوست یاری می نماید و از چروک شدن آن جلوگیری می نماید.
- جوشانده برگ انجیر خواص ملینی دارد و به بهبود عارضه یبوست یاری می نماید.
- برگ انجیر با کاهش چربی و قند خون به لاغری و کاهش وزن هم یاری می نماید.
- جوشانده برگ انجیر به بهبود دستگاه گوارش و هضم سریع غذا یاری می نماید.
- ترکیبات موجود در برگ انجیر دارای خاص ضد التهابی است و به بهبود التهاب مفاصل و التهاب روده یاری می نماید.
- چای برگ انجیر سطح استرس و اضطراب را کاهش می دهد و باعث آرامش در فرد می گردد.
- از آنجایی که چای برگ انجیر دارای کلسیم و فسفر است برای سلامت استخوان ها مفید است.
مضرات برگ انجیر و چای آن برای سلامت بدن
- استفاده بی رویه از چای برگ انجیر مانند هر ماده خوراکی دیگر می تواند مضراتی برای سلامتی به همراه داشته باشد. قبل از هرچیز اگر بیماری خاصی دارید حتما با مشورت با پزشک این دمنوش را بهره ببرید؛ ضمن آنکه از مصرف بی رویه و زیاده از حد آن خودداری کنید.
- زنان باردار یا شیرده حتما پیش از استفاده از این دمنوش با پزشک خود مشورت نمایند. بعضی از ترکیبات موجود در برگ انجیر یا چای آن ممکن است برای جنین یا نوزاد شیرخوار مضر باشد.
- ممکن است این چای با بعضی داروها اختلال داشته باشد پس اگر داروی خاصی مصرف کنید حتما پیش از مصرف چای برگ انجیر با پزشک خود مشورت کنید.
- بعضی از افراد ممکن است نسبت به چای برگ انجیر حساسیت داشته باشند. مشاهده هرگونه علائم آلرژیک بعد از مصرف مانند خارش، تورم، مسائل تنفسی و … یعنی شما به این دمنوش حساسیت دارید. مصرف آن را قطع کنید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
- اگر دیابت دارید و انسولین مصرف می کنید و قصد دارید دمنوش برگ انجیر میل کنید، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید و سطح قند خود را به طور مداوم کنترل کنید.
نکات مهم در طرز تهیه چای برگ انجیر
- به جای عسل از شیرین نماینده های دیگر مانند نبات یا شکر نیز می توانید برای چای برگ انجیر بهره ببرید.
- استفاده از عسل یا هر شیرین نماینده دیگری اختیاری است. از آنجایی که برگ انجیر کمی طعم تلخی دارد استفاده از عسل طعم آن را متعادل می نماید.
- میزان استفاده از عسل کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
- برگ انجیر را هم به صورت تازه هم به صورت خشک شده در تهیه دمنوش برگ انجیری می توانید به کار ببرید.
- برش دادن برگ انجیر به تکه های کوچکتر باعث می گردد چای عطر و طعم بیشتر و بهتری پیدا کند.
فوت و فن های خوشمزه شدن چای برگ انجیر و روش مصرف آن
برای بهتر شدن طعم چای برگ انجیر چه کار می گردد کرد؟
اضافه کردن میزانی چوب دارچین، هل، میخک، برگ نعنا و اسلایس لیمو خشک یا تازه می تواند طعم این دمنوش را بهتر و مطابق با ذائقه های مختلف کند.
چای برگ انجیر را چه زمانی بنوشیم؟
- نوشیدن این دمنوش در صبح باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
- استفاده از چای برگ انجیر قبل از خواب به بهبود کیفیت خواب یاری می نماید.
- نوشیدن این چای بعد از غذا به هضم غذا و بهبود نفخ یاری می نماید.
دمنوش برگ انجیر را چند دفعه مصرف کنیم؟
اگر مشکل یا بیماری خاصی دارید استفاده از این دمنوش گیاهی یا هر نوع دمنوش دیگری احتیاج به تائید پزشک معالجتان دارد. در حالت عادی نیز بهتر است از مصرف بی رویه این چای خودداری کنید. هفته ای سه مرتبه، برای مصرف این چای به نظر ایده آل می آید.
طریقه مصرف برگ انجیر به چه صورت است؟
برگ انجیر را به صورت تازه یا خشک شده در تهیه چای برگ انجیر می توانید بهره ببرید. در فصل انجیر، برگ های آن را جدا کنید و خوب بشویید. سپس برگ انجیر را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک گردد. برای تسریع در فرآیند خشک شدن برگ انجیر می توانید از فر، مایکروفر و بخاری نیز بهره ببرید.
منبع: افق کوروش