طرز تهیه واویشکا غذای خوشمزه گیلانی
به گزارش مجله پیامکی، واویشکا یک غذای محلی گیلانی است. در شهرهای مختلف گیلان این غذا به روش های مختلف طبخ می گردد. خیلی از محلی ها این غذا را با گوشت چرخ نموده و تخم مرغ تهیه می نمایند، برخی دیگر به جای گوشت از مرغ استفاده می نمایند و حتی خیلی ها به جای تخم مرغ به آن سیب زمینی اضافه می نمایند.

این غذا به صورت خورش و با برنج سرو می گردد. بنا بر شنیده ها واویشکا یک نام روسی است و بعد از ورود روس ها به ایران در جریان جنگ جهانی دوم این نام را برای این غذا انتخاب کردند.
مواد لازم برای تهیه واویشکا
- سیر دو عدد
- پیاز بزرگ یک عدد
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی خرد شده سه عدد
- آب نصف لیوان
- تخم مرغ یک عدد
- زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- گرد غوره به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه واویشکا
مرحله اول
سیر را خرد کنید و آن را درون کمی روغن تفت دهید. پیاز های خرد شده را به آن اضافه کنید و آن ها را با هم سرخ کنید.گوشت چرخ نموده، زرد چوبه و رب را به آن اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم تفت دهید تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله دوم
گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه نصف لیوان آب، فلفل، گرد غوره و نمک به آن ها اضافه کنید. در تابه را بگذارید و حدود چهل و پنج دقیقه به آن موقع دهید تا همه موادتان بپزند و آب آن کم گردد. غذایتان را بچشید و مقدار شوری و ترشی آن را بسنجید که مقدار آن مناسب باشد.آب موادتان که کاملا کشیده شد یک تخم مرغ روی آن بشکنید.
مرحله سوم
این غذا مانند خورش است و با برنج سرو می گردد. طرز تهیه این غذا مدل های گوناگونی دارد. می توانید به جای تخم مرغ به آن سیب زمینی اضافه کنید. طریقه دیگر پخت این غذا با مرغ است. به جای گوشت در آن مرغ بریزید و آن را با فلفل قلمی، فلفل دلمه ای، نمک، فلفل و زعفران بپزید.
هنگام طبخ این غذا با مرغ، معمولا به آن تخم مرغ اضافه نمی نمایند.
منبع: کتاب کاله