طرز تهیه رولت گوشت؛ یک غذای شیک و مجلسی بین المللی
به گزارش مجله پیامکی، با طرز تهیه رولت گوشت، یکی از غذاهای لذیذ و مجلسی بین المللی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک مهمانی بی نظیر به راه بیندازید.
رولت گوشت، یک غذای خوشمزه و مناسب برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی است. این غذای لذیذ معمولا با گوشت چرخ کرده، پیاز، تخم مرغ، ادویه جات مختلف و آرد سوخاری (نخودچی یا مغز باگت پودر شده) و گاهی با گوشت ورقه ای و فیله گوسفند یا گوساله درست می شود و داخل آن را با انواع مواد از جمله تخم مرغ آب پز، گردو، زرشک و سبزیجات معطر پر می کنند. رولت گوشت را می توان هم با نان و هم با برنج در کنار سس مخصوص سرو کرد؛ اما آیا شما طرز تهیه رولت گوشت مجلسی را بلد هستید؟
طرز تهیه رولت گوشت برای اولین بار در قرن پنجم در آشپزی رومی ثبت شده است؛ اما اصالت این غذای لذیذ به کشور هایی چون آلمان، اسکاندیناوی، بلژیک و هلند برمی شود. در دستور های پخت اولیه رولت گوشت از ترکیب گوشت و آرد ذرت استفاده می شده است؛ اما با گذشت زمان، این غذا در هر کشور و هر منطقه ای به روشی متفاوت تهیه و سرو می شد؛ به طور مثال، رولت گوشت در کشور ایران معمولا با گوشت چرخ کرده طبخ می شود و در کشور فرانسه این رولت را با مخلوطی از گوشت و فیله مرغ می پزند.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه رولت گوشت با گردو و زرشک، انواع رولت گوشت و تمام فوت وفن های کوزه گری آن آشنا کنیم تا بتوانید این غذای شیک و مجلسی را برای مهمانی خود به بی نظیرترین شکل ممکن طبخ کنید و یک میز زیبا و چشمگیر برای عزیزان خود بچینید. رولت گوشت برخلاف ظاهر پر زرق و برقش، به سرعت و به آسانی در خانه تهیه می شود و غذایی مناسب برای سرو در وعده های ناهار و شام به شمار میرود.
هرآنچه باید درباره رولت گوشت بدانید:
- رولت گوشت چرخ کرده و طرز تهیه آن
- نکات مهم برای تهیه رولت گوشت چرخ کرده
- رولت گوشت ورقه ای و طرز تهیه آن
- رولت گوشت ترکی و طرز تهیه آن
- رولت گوشت ایتالیایی و طرز تهیه آن
- رولت گوشت فرانسوی و طرز تهیه آن
- رولت گوشت مکزیکی و طرز تهیه آن
- رولت گوشت با فیله و طرز تهیه آن
- رولت گوشت با خمیر یوفکا و طرز تهیه آن
- طعم رولت گوشت
رولت گوشت چرخ کرده و طرز تهیه آن
رولت گوشت چرخ کرده یا رولت گوشت ساده، با گوشت چرخ کرده درست می شود و شباهت زیادی به لوف گوشت (meatloaf) دارد. این غذا بسیار سبک است و بسته به مواد غذایی استفاده شده در داخل آن می تواند اندازه کالری های کم یا زیادی داشته باشد.
مواد لازم برای چهار نفر
- 500 گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله
- یک عدد تخم مرغ
- یک عدد پیاز پوست کنده، رنده شده و آب گرفته شده
- یک قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز
- یک قاشق چای خوری زردچوبه
- 50 گرم مغز نان باگت خشک و پودر شده
- 3 قاشق غذاخوری زرشک
- 2 قاشق غذاخوری گشنیز ساطوری خرد شده
- 3 قاشق غذاخوری جعفری ساطوری خرده شده
- 3 قاشق غذاخوری مغز گردو ریز خرد شده
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به اندازه لازم
- زرشک و خلال پسته به اندازه لازم برای تزئین
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص رولت گوشت چرخ کرده
- یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- روغن مایع به اندازه لازم
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک حبه سیر پوست کنده و رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه
- 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- نمک ، فلفل سیاه و فلفل قرمز به اندازه لازم
- نیم لیتر آب جوش
طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده
مرحله اول:
آماده سازی سس: اندازهی روغن مایع در یک تابه مناسب بریزید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و نرم شوند.
رب گوجه فرنگی را در یک تابه دیگر با کمی روغن سرخ کنید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ آن تغییر کند. سپس پیازهای تفت داده شده و سیر رنده شده را به رب بیفزایید و خوب هم بزنید و تفت دهید. پس از یک دقیقه، آب لیمو ترش، زعفران، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نیم لیتر آب جوش را به بقیه مواد سس اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا یک سس غلیظ به دست بیاورید.
مرحله دوم:
آماده سازی مایه رولت گوشت: گوشت چرخ کرده را با کمی نمک خوب ورز بدهید. سپس تخم مرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر نان باگت و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و گوشت را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله سوم:
پس از گذشت یک ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و آن را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید. سپس با استفاده از وردنه، گوشت را باز کنید تا قطر آن به یک سانتی متر برسد و به شکل یک مستطیل دربیاید. دقت کنید که گوشت را زیاد با وردنه نازک نکنید. زرشک، گشنیز ساطوری شده، جعفری ریز و ساطوری شده و گردو را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و روی سطح گوشت بریزید. سپس گوشت را از عرض رول کنید و برای 30 دقیقه دیگر در یخچال بگذارید.
برای رول کردن، کیسه فریزر را از سمتی که خودتان ایستاده اید، آغاز به جمع کردن کنید و در واقع گوشت را به شکل رولت جمع کنید تا استوانه ای شود. برای این کار، چند مرتبه با غلتاندن رولت، گوشت را به عقب و جلو ببرید تا به خوبی استوانه ای شود و سپس کیسه فریزر را به آرامی از گوشت جدا کنید.
مرحله چهارم:
بعد از نیم ساعت رول گوشت را از یخچال دربیاورید. اندازهی روغن مایع در یک تابه مناسب بریزید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس شعله گاز را زیاد کنید و رول گوشت را در روغن قرار دهید تا خودش را برای چند دقیقه کوتاه بگیرد. شعله گاز را کم کنید و به آرامی تمام قسمت های رولت گوشت خود را سرخ کنید. برای زیر و رو کردن رولت از کفگیر استفاده کنید و این کار را حتما به آرامی انجام دهید تا انسجام رولت از بین نرود.
مرحله پنجم:
سس رولت را با ملاقه روی تمام قسمت های رولت گوشت بریزید. سپس درب تابه را بگذارید و اجازه بدهید تا رولت و سس برای 45 دقیقه به آرامی روی شعله ملایم گاز بپزند و سس به خورد رولت گوشت برود.
مرحله ششم:
پس از آماده شدن رولت گوشت چرخ کرده، آن را با زرشک و خلال پسته تزئین کنید و همراه با نان یا پلوی زعفرانی به سر میز بیاورید.
نکات مهم برای تهیه رولت گوشت چرخ کرده
- برای تهیه سس مخصوص به جای آب جوش می توان از آب گوشت یا آب پرتقال استفاده کرد.
- پس از پخت کامل رولت گوشت و سس، می توانید رولت گوشت را در ظرف سرو بکشید و سس رولت را با همزن برقی میکس کنید و به صورت پوره درآورید. سپس سس را روی رولت بریزید.
- شما می توانید برای آسان تر کردن کار، گوشت را به جای کیسه فریزر روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید و روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.
- مواد میانی را به صورتی قرار دهید که از لبه ها فاصله داشته باشند تا از لبه های رولت گوشت بیرون نریزند.
- دلیل باز شدن رولت گوشت این است که کناره ها و لبه های گوشت، درست به هم درست چسبانده نمی شوند یا تخم مرغ از طرز تهیه مایه رولت حذف می شود. اگر حس کردید که گوشت رولت شما چسبناک است، کافی است انگشت هایتان را کمی با آب یا آب پیاز خیس کنید و کناره های گوشت را خوب به هم بچسبانید.
- دلیل شکستن یا ترک خوردن رولت گوشت این است که گوشت خوب ورز داده نمی شود. توجه کنید که هرچه گوشت را بیشتر ورز بدهید، یک رولت صاف و لطیف تر و البته بدون ترک و شکستگی به دست خواهید آورد.
- در زمان سرو، رولت گوشت مجلسی را حتما با یک چاقوی تیز برش بزنید تا رولت له نشود و وا نرود. در ضمنً اجازه دهید تا رولت گوشت کمی خنک شود و سپس برش زدن را آغاز کنید.
- برای سرو می توانید رولت گوشت را در کنار انواع سبزیجات پخته از جمله بروکلی، هویج، سیب زمینی، گل کلم و لوبیا سبز به سر میز بیاورید.
نکات مربوط به مایه رولت گوشت چرخ کرده
- بهتر است گوشت چرخ کرده را خودتان در منزل با چرخ گوشت درست کنید تا از سالم بودن آن مطمئن باشید. برای این کار باید از اندازه مناسب چربی هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که گوشت خالص باعث خشک شدن گوشت می شود و چربی زیاد هم باعث وا رفتن گوشت چرخ کرده می شود.
- اگر پیاز در زمان مخلوط شدن آب زیادی انداخت باید به کمک صافی آب اضافی پیاز را بگیرید.
- به جای مغز باگت پودر شده می توان از 50 گرم آرد سوخاری نیز استفاده کرد.
- در مایه رولت گوشت از انواع ادویه و مخلوط جوزهندی، دارچین، پودر سیر، پودر گشنیز ، پودر میخک و گرام ماسلا می توان استفاده کرد.
- شما می توانید به جای ورز دادن، مایه رولت گوشت را در غذاساز بریزید و چند دقیقه میکس کنید.
- توجه داشته باشید که برای این که رولت منسجمی داشته باشید و رولت حین طبخ وا نرود، باید مایه رولت یا گوشت ورز داده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده به روش های دیگر
- به جای زرشک، گردو و سبزیجات می توانید پودر خردل، سس کچاپ و شکر قهوهای را مخلوط کنید و روی گوشت چرخ کرده پهن کرده بمالید. سپس رولت را رول کنید.
- شما می توانید علاوه بر سبزیجات، گردو و زرشک، کمی پیاز داغ هم در وسط گوشت بریزید و سپس آن رو رول کنید تا رولت گوشت شما خوشمزه تر شود.
- در صورت تمایل در مایه رولت گوشت چرخ کرده می توان از سبزیجات معطر خشک (نعنا، مرزه، جعفری و گشنیز) نیز استفاده کرد.
- برخی افراد از انواع پنیر از جمله پنیر موتزارلا، پنیر چدار یا ترکیب هر دو برای ریختن در داخل رولت گوشت استفاده می کنند.
- اسفناج، پوره سیب زمینی یا سیب زمینی و هویج پخته و آلو نیز از دیگر موادی هستند که می توانید در داخل رولت گوشت قرار دهید.
- برخی افراد پس از سرخ کردن رولت گوشت، در کف تابه ای دیگر، فلفل دلمه ای خرد شده می چینند و روی آن سس مخصوص را می ریزند. سپس رولت گوشت را روی سس می گذارند تا به آرامی بپزد.
- طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده در فر نیز بسیار ساده است و کافی است پس از اضافه کردن سس به رولت، آن را برای یک ساعت در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد قرار دهید. پس از گذشت یک ساعت، می توانید روی رولت کمی پنیر پیتزا بریزید و پس از چند دقیقه آن را از فر دربیاورید. اگر احساس کردید که داخل رولت گوشت هنوز نپخته، اما روی آن خشک شده است، می توانید در 20 دقیقه آخر پخت روی رولت را با فویل بپوشانید.
- طرز تهیه رولت گوشت با آرد نخودچی نیز دقیقه به همان ترتیب گفته شده در بالا است و فقط کافی است به جای مغز باگت خشک و پودر شده از 50 گرم آرد نخودچی استفاده کنید.
- طرز تهیه رولت گوشت مجلسی به این ترتیب است که باید در مواد وسط آن از تخم مرغ آب پز نیز استفاده کنید. برای این کار، دو یا سه عدد تخم مرغ را در یک قابلمه آب، آب پز کنید تا کاملا سفت شوند. سپس در زمان رول کردن گوشت، این تخم مرغ ها را به صورت درسته یا حلقه شده با سایر مواد روی گوشت قرار دهید و سپس گوشت را رول کنید.
- طرز تهیه رولت گوشت با شیر به این ترتیب است که باید پودر سوخاری را در 3 قاشق غذاخوری شیر خیس کنید، سپس آن را به مایه رولت بیفزایید.
- طرز تهیه رولت گوشت با قارچ نیز بسیار ساده است. برای تهیه این رولت در داخل مایه رولت می توانید از قارچ خرد شده خام یا تفت داده شده با کره استفاده کنید. برخی افراد نیز قارچ را همراه با گوشت چرخ می کنند و مایه رولت را با قارچ و گوشت چرخ کرده آماده می کنند.
- در طرز تهیه رولت گوشت با سویا، سویا را از قبل خیس می کنند و همراه با گوشت چرخ می کنند تا بافت رولت گوشت کمی سبک تر و مغذی تر شود. استفاده از سویای خالی برای تهیه رولت گوشت به هیچ وجه توصیه نمی شود و شما باید حتما آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید تا رولت انسجام لازم را داشته باشد.
- طرز تهیه رولت گوشت مجلسی با گوشت چرخ کرده بوقلمون و مرغ هم دقیقا به همین ترتیب است.
رولت گوشت ورقه ای و طرز تهیه آن
مواد لازم برای چهار نفر
- 400 گرم گوشت ورقه ای
- 2 عدد هویج پوست کنده و خلالی خرد شده
- 6 عدد ساقه پیازچه خلالی خرد شده
- 2 عدد فلفل دلمه ای خلالی خرد شده
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه رولت گوشت ورقه ای
مرحله اول:
گوشت را به ورقه های نازک برش بزنید و آن را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
مرحله دوم:
فلفل دلمه ای، هویج و پیازچه خلالی خرد شده (و مارچوبه در صورت تمایل) را در گوشه ای از تکه های گوشت قرار بدهید و به آرامی و با احتیاط بپیچید. برای اطمینان از محکم شدن رولت ها، آن ها را با خلال دندان فیکس کنید.
مرحله سوم:
روغن مایع را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس رولت ها را در آن بچینید و کمی نمک روی آن ها بپاشید. شعله گاز را کم کنید، درب ماهیتابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا رولت ها مغز پخت شوند. فراموش نکنید که رولت ها را باید بچرخانید تا همه طرف آن ها به یک اندازه پخته شود.
مرحله چهارم:
پس از پخت رولت ها، درب ماهیتابه را بردارید تا آب رولت ها کشیده شود و کمی هم روی آن ها سرخ شود.
رولت گوشت ترکی و طرز تهیه آن
رولت گوشت، طرز تهیه های مختلفی دارد و نسخه ترکی آن معمولا با سالاد کبابی و سبزیجات تازه و خو شمزه سرو می شود.
مواد لازم
- روغن کلزا به اندازه لازم
- یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
- 320 گرم بادمجان پوست کنده و ریز شده
- 250 گرم برنج قهوه ای پخته شده
- 3 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
- یک قاشق غذاخوری عصاره سبزیجات
- نصف دسته شوید تازه خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری پودر دارچین
- 2 قاشق غذاخوری پودر فلفل فرنگی
- 250 گرم گوشت بره چرخ کرده
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 230 گرم رب گوجه فرنگی
مواد لازم برای سالاد کبابی
- 3 عدد فلفل دلمه ای خرد شده
- 500 گرم کدو سبز خرد شده
- 2 عدد پیاز قرمز پوست کنده و خرد شده
- یک قاشق غذاخوری روغن کلزا
- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب
- یک حبه سیر خرد شده و رنده شده
- یک مشت نعنای خرد شده
طرز تهیه رولت گوشت ترکی
مرحله اول:
فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. یک قالب لوف را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را با اندازهی روغن چرب کنید.
مرحله دوم:
پیاز، بادمجان، برنج قهوه ای پخته، پوره گوجه فرنگی، عصاره سبزیجات، شوید، ادویه ها و گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید و با دست برای چند دقیقه ورز دهید. سپس تخم مرغ ها را به مایه رولت بیفزایید و خوب هم بزنید و روز دهید.
مرحله سوم:
رب گوجه فرنگی را با کمک قاشق در کف قالب مخصوص رولت بریزید و خوب پخش کنید. سپس مایه رولت را در قالب بریزید و با دست یا کفگیر، کاملا منسجم و فشرده کنید تا یک پارچه شود. روی قالب را با فویل بپوشانید و آن را برای 100 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. در 15 دقیقه نهایی پخت رولت، فویل را از روی آن بردارید.
مرحله چهارم:
آماده سازی سالاد کبابی: پس از گذشت یک ساعت از پخت رولت در فر، فلفل دلمه ای، کدو سبز و پیاز را داخل یک ظرف مناسب فر بریزید و اندازهی روغن روی آ ن ها بپاشید؛ سپس ظرف را در فر بگذارید تا در 40 دقیقه به جای مانده، سبزیجات نیز کبابی شوند.
مرحله پنجم:
رولت گوشت و سبزیجات را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا برای پنج دقیقه کمی خنک شوند. رولت را به آرامی داخل ظرف سرو مورد نظرتان برگردانید و کاغذ روغنی را از آن جدا کنید. برای تزئین از کمی شوید تازه استفاده کنید.
مرحله ششم:
سبزیجات کبابی را در یک ظرف دیگر بریزید و آن ها را با مخلوط سیر، سرکه سیب و نعنا مزه دار کنید.
رولت گوشت ایتالیایی و طرز تهیه آن
رولت گوشت ایتالیایی با برش های نازک گوشت، ریحان، فلفل قرمز کبابی، پنیر پارمیسان، جعفری، روغن زیتون، سرکه بالزامیک و سیر تهیه می شود و می توان آن ها را در فر پخت یا در روغن سرخ کرد.
مواد لازم برای شش نفر
- 600 گرم گوشت کبابی برش نازک داده شده (6 برش)
- نصف فنجان ریحان تازه آسیاب شده
- 2 عدد فلفل قرمز کبابی شده
- 4 قاشق سوپخوری پنیر پارمیسان رنده شده
- 2 قاشق سوپ خوری جعفری خرد شده
- 2 قاشق سوپ خوری روغن زیتون
- 2 قاشق سوپ خوری فلفل سیاه آسیاب شده
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- یک چهارم فنجان سرکه بالزامیک
- 2 حبه سیر پوست کنده و له شده
طرز تهیه رولت گوشت ایتالیایی
مرحله اول:
برش های گوشت را روی یک سینی بگذارید و فلفل قرمز و جعفری خرد شده را روی آن ها بریزید. سپس به آن ها نمک بزنید و برگ ریحان خرد شده، پنیر پارمیسان و فلفل سیاه را روی گوشت بریزید. برشهای گوشت را به صورت رول دربیاورید و آن ها را با خلال دندان فیکس کنید.
مرحله دوم:
دو قاشق روغن زیتون، سرکه و سیر له شده را در یک کاسه مخلوط کنید و روی گوشت ها بریزید. اجازه دهید تا رولت ها برای یک ساعت در دمای اتاق بمانند و خوب مزه دار شوند. سپس آن ها را از مایع دربیاورید.
مرحله سوم:
کمی روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت میانه گاز، داغ کنید و رولت های گوشت را در روغن قرار دهید. شعله گاز را کم کنید تا همه طرف رولت ها سرخ شوند. سپس مخلوط روغن و سرکه و سیر را در ماهیتابه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
شما همچنین می توانید رولت های گوشت را در سینی فر قرار دهید، روی آن ها را با فویل بپوشانید و برای 15 تا 20 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید.
مرحله چهارم:
رولت گوشت ایتالیایی شما آماده است. نوش جان!
رولت گوشت فرانسوی و طرز تهیه آن
رولت گوشت فرانسوی تفاوت جالی با دیگر انواع رولت گوشت دارد. در تهیه این نسخه از رولت گوشت، علاوه بر گوشت چرخ کرده از فیله مرغ به عنوان مواد میانی رولت در کنار پنیر موتزارلای رنده شده استفاده می شود.
مواد لازم برای شش نفر
- 600 گرم گوشت چرخ کرده کم چرب
- 2 عدد فیله مرغ
- 200 گرم جعفری و شوید
- 3 عدد تخم مرغ
- 50 گرم پنیر موتزارلا رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- یک پیمانه روغن مایع
- 2 عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
طرز تهیه رولت گوشت فرانسوی
مرحله اول:
گوشت چرخ کرده را همراه سبزیجات خرد شده، پیاز، نمک، فلفل و تخم مرغ و زعفران دم کرده در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز دهید.
مرحله دوم:
گوشت را به شکل مستطیل با قطر یک سانتی متر پهن کنید و سپس روی کاغذ فویل چرب شده قرار دهید. فیله مرغ و پنیر موتزارلای رنده شده را روی گوشت بچینید و گوشت را رول کنید.
مرحله سوم:
رولت گوشت را روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید و آن را برای 35 دقیقه در فر از قبل گرم شده با حرارت 250 درجه سانتی گراد یا 464 درجه فارنهایت بپزید.
مرحله چهارم:
رولت گوشت را پس از خنک شدن برش بزنید و همراه با برش های لیمو، گوجه فرنگی و جعفری سرو کنید.
رولت گوشت مکزیکی و طرز تهیه آن
رولت گوشت مکزیکی با گوشت گوساله ریش ریش شده، قارچ، پنیر موتزارلا، چدار و پارمیسان و پیاز درست می شود. مواد رولت گوشت مکزیکی در نان تورتیلا یا لواش گرد پیچیده شده و در فر پخته می شوند. سس کچاپ تند و فلفل سیاه از چاشنی های این غذای لذیذ مکزیکی هستند.
مواد لازم
- 400 گرم گوشت گوساله
- دو عدد پیاز پوست کنده
- 200 گرم قارچ ورقه شده
- 2 قاشق غذاخوری سس کچاپ تند
- 4 قاشق غذاخوری پنیر چدار و پارمیسان رنده شده
- 150 گرم پنیر موتزارلای رنده شده
- 4 عدد نان تورتیلا یا لواش گرد
- دانه فلفل سیاه
- نمک به اندازه لازم
- روغن مایع به اندازه لازم
طرز تهیه رولت گوشت مکزیکی
مرحله اول:
گوشت گوساله را با چند دانه فلفل سیاه و یک عدد پیاز 4 قاچ شده در قابلمه بیندازید و برای چند دقیقه روی حرارت آن ها را زیر و رو کنید تا رنگ آن ها عوض شود. سپس در آن آب جوش بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت برای 2 ساعت روی شعله میانه گاز بپزد. در آخرین دقایق پخت کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
پس از پخت، گوشتها را از قابلمه خارج کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن ها کشیده شود. سپس با استفاده از چنگال آن ها را ریش ریش کنید.
مرحله دوم:
در حین پخت گوشت، یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع در یک تابه سرخ کنید تا سبک و نرم شوند. سپس قارچ های ورقه شده را به پیازها اضافه کنید و برای 7 دقیقه روی شعله میانه رو یه کم گاز تفت دهید.
مرحله سوم:
سس کچاپ تند را با یک برس به کف یک ظرف مستطیلی شکل شیشه ای بمالید و کاملا پخش کنید.
مرحله چهارم:
نان تورتیلا یا لواش گرد را پهن کنید و گوشت ریش ریش شده را در وسط آن بریزید. سپس مخلوط قارچ و پیاز سرخ شده را روی گوشت ها پخش کنید. پنیر چدار و پارمیسان رنده شده را روی مواد داخل رولت بریزید و نان را رول کنید. سپس رولت های گوشت مکزیکی را در ظرف شیشه ای روی سس کچاپ تند بچینید و روی آن ها را نیز با برس یه سس کچاپ تند آغشته کنید.
مرحله پنجم:
در ادامه، پنیر موتزارلای رنده شده را روی رولت ها بریزید و کاملا روی آن ها را پر کنید. در آخر نیز از ترکیب پنیر چدار و پارمیسان رنده شده روی رولت ها بریزید.
مرحله ششم:
رولت های گوشت را برای 15 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد بگذارید تا کاملا بپزند. سپس آن ها را با خامه ترش سرو کنید. نوش جان!
رولت گوشت با فیله و طرز تهیه آن
رولت گوشت را به جای گوشت چرخ کرده می توان با فیله گوسفندی یا گوساله تهیه کرد. این رولت گوشت خوشمزه را هم در فر می پزند و هم به صورت کبابی یا گریل آماده می کنند. در ادامه طرز تهیه رولت گوشت کبابی با گوشت فیله را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مواد لازم
- 2 عدد فیله گوسفندی
- فلفل دلمه ای رنگی (از هر رنگ یک چهارم) نگینی خرد شده
- 2 عدد هویج پوست کنده
- 2 عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- 2 عدد گوجه فرنگی
- یک عدد ساقه کرفس
- 3 حبه سیر پوست کنده و نگینی خرد شده
- گشنیز و جعفری ساطوری شده به اندازه لازم
- زعفران دم کرده به اندازه لازم
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
مواد لازم برای سس روتی
- 10 گرم کره
- یک قاشق چای خوری آرد
- یک پیمانه آب گوشت صاف شده
- 100 گرم قارچ
- نمک، فلفل، سس گوجه فرنگی و آبلیمو به اندازه لازم
طرز تهیه رولت گوشت با فیله
مرحله اول:
نیمی از سبزیجات (سیر، فلفل دلمه ای، گشنیز و جعفری ساطوری شده و یک عدد پیاز نگینی خرد شده) را جداگانه در روغن تفت دهید.
مرحله دوم:
روی فیله ها را با برس با زعفران بپوشانید و کمی نمک و فلفل سیاه روی آن ها بزنید.
مرحله سوم:
سبزیجات تفت داده شده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس آن ها را روی یکی از فیله ها بریزید و فیله دوم را روی سبزیجات قرار دهید. با کمک نخ، دو لایه را بدوزید و دوباره روی سطح فیله ها را با زعفران برس بکشید.
مرحله چهارم:
فیله های مزه دار شده را روی باربیکیو کباب کنید. سپس آن ها را به همراه بقیه سبزیجات خام و کمی کره در یک ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا با درب بسته برای یک ساعت بخارپز شوند. پس از یک ساعت، یک فنجان آب و کمی نمک را در اطراف گوشت روی سبزیجات بریزید و اجازه دهید تا گوشت برای 2 تا 3 ساعت بپزد و در نهایت، فقط یک فنجان آب در ماهیتابه باقی بماند.
مرحله پنجم:
آماده سازی سس روتی: کره را روی حرارت آب کنید. سپس آرد را در آن بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آب گوشت و سبزیجات پخته شده را به آن اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا سس یکدست شود. قارچ ها را جداگانه در کره تفت دهید و در سس بریزید. نمک، فلفل، سس گوجه و آب لیمو را نیز به سس بیفزایید و اجازه دهید تا کمی غلیظ شود. (به جای سس گوجه از خامه نیز می توانید استفاده کنید)
مرحله ششم:
گوشت را برش بزنید و در ظرفی مناسب با سس روتی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه رولت گوشت با فیله
- رولت گوشت را با فیله گوساله نیز می توان درست کرد؛ اما گوشت گوسفندی تردتر و لذیذتر است.
- اجازه دهید تا رولت گوشت خنک شود، سپس آن را برش بزنید.
- رولت گوشت را می توان به همراه برنج، سس قارچ و سبزیجات سرو کرد.
- به جای کباب کردن، می توان رولت گوشت را در ابتدا در کمی کره و روغن سرخ کرد، سپس همراه با سبزیجات پخت.
رولت گوشت با خمیر یوفکا و طرز تهیه آن
خمیر یوفکا، یوفکا یا فیلو، یک نوع خمیر است که می توان با آن انواع شیرینی ها و غذاها از جمله باقلوا، سمبوسه و رولت های گوشت و سبزیجات را تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه رولت گوشت با خمیر یوفکا را در اختیار شما قرار می دهیم که به سرعت و به سادگی در خانه آماده می شود و پیش غذایی فوق العاده برای مهمانی ها به شمار می آید.
مواد لازم برای چهار نفر
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- یک عدد فلفل دلمه اى نگینی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری ذرت پخته
- 3 عدد قارچ میانه خرد شده
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و روغن مایع به اندازه لازم
- یک عدد تخم مرغ
- یک بسته خمیر یوفکا
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- یک قاشق غذاخوری ماست
- یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- کنجد به اندازه لازم
طرز تهیه رولت گوشت با خمیر یوفکا
مرحله اول:
آماده سازی مواد داخل رولت: روغن را در یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن بریزید و آن ها را تفت دهید تا به رنگ طلایی روشن درآیند. سپس گوشت را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
فلفل دلمه ای را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ سپس قارچ های خرد شده را با کمی آب لیموی تازه در مواد رولت بریزید و خوب هم بزنید و تفت دهید. در آخر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و ذرت را به بقیه مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب همه مواد کشیده شود. سپس آن ها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله دوم:
آماده سازی خمیر رولت: خمیر یوفکای منجمد را در یخچال قرار دهید تا از حالت انجماد خارج شود و ورقه های آن به نرمی از هم جدا شوند.
مرحله سوم:
زرده تخم مرغ را جدا کنید و با زعفران دم کرده در یک کاسه هم بزنید. سفیده تخم مرغ را نیز با یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری ماست با همزن دستی در یک کاسه دیگر هم بزنید.
مرحله چهارم:
در یک سینی بزرگ، یک لایه از خمیر را پهن کنید و روی آن را با برس از مواد سفیده و روغن بمالید. لایه بعدی خمیر یوفکا را روی آن پهن کنید و باز با برس از مواد سفیده و روغن بمالید. از مواد داخل رولت بردارید و روی خمیر یوفکا بریزید و سپس آن را رول کنید. سپس با استفاده از یک برس، روی رولت ها را آغشته به مخلوط زرده و زعفران کنید و در نهایت روی آن ها کنجد بپاشید.
مرحله پنجم:
در سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و رولت ها را در آن بچینید. سپس سینی را برای 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزند.
نکات مهم برای تهیه رولت گوشت با خمیر یوفکا
- از آنجا که خمیر یوفکا نازک است، معمولا 2 تا 4 لایه از آن، برای پیچیدن مواد استفاده می شود. اگر در حین رول کردن یا ریختن مواد، خمیر شما شکست، آن را با روغن و سفیده به لایه پایینی بچسبانید.
- شما می توانید رولت های گوشت با خمیر یوفکا را به جای پختن در فر، در روغن هم سرخ کنید.
- اگر دوست دارید خودتان خمیر درست کنید، کافی است نصف پیمانه ماست، نصف پیمانه شیر و یک چهارم پیمانه روغن مایع را مخلوط کنید. سپس یک قاشق چای خوری خمیر مایه و یک قاشق غذاخوری شکر را به آن ها اضافه کنید. پس از 2 دقیقه، دو و نیم پیمانه آرد سفید، یک قاشق چای خوری بکینگ پودر و نصف قاشق چای خوری نمک را با هم مخلوط کنید و و روی مخلوط ماست، الک کنید. خمیر را با دست برای 10 دقیقه خوب ورز دهید تا یک خمیر یکدست داشته باشید. روی خمیر را بپوشانید و برای یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. برای استفاده خمیر را با وردنه به شکل مستطیل پهن کنید و مواد رولت گوشت را روی آن بریزید.
طعم رولت گوشت
رولت گوشت با ظاهری وسوسه کننده و بافتی آبدار و لذیذ از آن دسته غذاهایی است که چشم همه را در مهمانی ها به سمت خود خواهد کشاند. رولت گوشت با گردو و زرشک یا تخم مرغ آب پز در کنار انواع رول گوشت، غذاهایی مناسب و آسان برای سرو در مهمانی های مجلسی هستند.
رولت گوشت غذایی مقوی و بسیار سیرکننده است و با وجود بشقاب سبزیجات آب پز یا کبابی می تواند یک وعده کامل و سلام برای اعضای خانواده شما باشد. شما می توانید رولت گوشت را با هر ماده غذایی دلخواهتان پر کنید تا طعم و مزه ای نو به دست بیاورید.
آیا در پی طرز تهیه رولت گوشت برای 4 نفر می شد؟ اگر دوست دارید انواع رولت گوشت را در خانه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه رولت گوشت تصویری و طرز تهیه رولت گوشت قالبی ارائه شده در این مقاله استفاده کنید. اگر پیروز به درست کردن این غذای لذیذ و مجلسی شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمنً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / اُکالا / کتاب کاله / sarashpazpapion.com / افق کوروش / parsiday.com