آش شنگ، غذایی خوش عطر و طعم مناسب همه ذائقه ها
به گزارش مجله پیامکی، آش شنگ یک غذای سنتی مربوط به استان لرستان و چهار محال و بختیاری است که از سبزی کوهی شنگ استفاده شده است.
به گزارش وقت صبح، شنگ علاوه بر عطر خوبی که دارد، خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. شنگ را می توان علاوه بر آش در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد.
مواد لازم:
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
سبزی شنگ نیم کیلو
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
کشک به میزان لازم
پیاز داغ و نعناع داغ به میزان لازم
سیر 3 حبه
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را با آب درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. شنگ را شسسته و درشت خرد می کنیم.
سپس به حبوبات اضافه می کنیم. شنگ دیر پز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شد.
عدس را که 1 ساعت خیس نموده ایم به آن اضافه می کنیم. سیر له شده هم اضافه نموده و حرارت را کم می کنیم تا آش پخته و جا بیفتد.
سپس نیمی از کشک را اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز می کنیم.
سپس یک تابه مناسب برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ گردد.
پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی گردد.
سپس زرد چوبه هم به آن اضافه می کنیم.
وقتی آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و پیاز داغ را در آش ریخته و مخلوط می کنیم.
سپس درون ظرف مناسب سرو نموده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم
منبع: فرارو