آش ترخینه را با این روش پخت خوشمزه تر کنید
به گزارش مجله پیامکی، آش ترخینه یکی از آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که در برخی شهرهای ایران به صورت مناسبتی طبخ می گردد.
آش ترخینه یکی از آش های محبوب و خوشمزه در فرهنگ غذایی ما ایرانی ها است که جزو غذاهای محلی مخصوص شهرهای کرمانشاه، همدان، مرکزی و لرستان محسوب می گردد. بسیاری از افراد که با این غذا آشنایی ندارند این سوال برای آن ها به وجود می آید که ترخینه چیست؟ در واقع ترخینه نوعی عصاره خشک شده است که از ترکیب بلغور گندم، دوغ، زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعناع خشک تهیه می گردد که با استفاده از آن می توان یکی از خوشمزه ترین آش ها را تهیه کرد. در این مطلب از خبرنگارانمگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش ترخینه را به شما اموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه
- ترخینه 250 گرم
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا نصف پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- پیاز 4 عدد
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 500 گرم
- نعناع خشک و کشک به میزان لازم
طرز تهیه آش ترخینه کرمانشاه
روش های مختلفی برای طبخ این آش خوشمزه وجود دارد که در ادامه به دو مدل از خوشممزه ترین و راحت ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
مرحله اول
برای لعاب انداختن بیشتر آش، ضروری است که از شب قبل به میزان لازم ترخینه را در ظرف مناسبی خیس کنید؛ در صورتی که معده حساسی دارید، برای از بین بردن نفخ حبوبات می توانید نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید. سپس پیازها را خرد کنید و با میزانی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در این مرحله نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ سپس 6 لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید.
مرحله دوم
اجازه دهید یک ساعت مواد با شعله ملایم بپزد و بعد از گذشت این مدت ترخینه، عدس، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت بعد نیز سبزی آش را اضافه نمایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیوفتد. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعناع داغ سرو کنید.
آروش دوم
- ماش 2 لیوان
- ترخینه 1 عدد
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، نعناع) 500 گرم
- پیاز 4 عدد
- کشک 1 لیوان
- پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ برای تزئین
طرز تهیه اش ترخینه با ماش
مرحله اول
در این روش طرز تهیه آش ترخینه نیز طبخ آن تقریبا مانند بالا است، اما به جای حبوبات می توانید از ماش بهره ببرید؛ در ابتدا باید ماش را از 2 ساعت قبل خیس دهید. سپس پیازها را خلالی خرد و با میزانی روغن سرخ کنید. سپس پیاز داغ، ماش، ترخینه و سبزی خردشده را داخل قابلمه بریزید و به آن 6 لیوان آب اضافه کنید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا آش بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت، کشک را نیز اضافه کنید. پس از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بریزید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه: تهیه نودل مرغ با کدو سبزمنبع: پیام دلتا