طرز تهیه مسقطی انار دسر ویژه شب یلدا

به گزارش مجله پیامکی، به جرات می توان گفت که مسقطی انار یکی از خوشمزه ترین انواع مسقطی بوده که برای شب چله فوق العاده است. در طرز تهیه مسقطی انار ، نشاسته گل و آب سرد را مخلوط کنید و در ادامه شکر را بیافزایید. حالا آب انار را با مواد قبلی ترکیب نموده و هم بزنید. مواد را داخل قابلمه ریخته، روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید. وقتی مواد به غلظت دلخواه رسید، کره ذوب شده و گلاب را نیز اضافه نموده و 10 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید. کف قالب را چرب نموده و دانه انار بریزید؛ سپس مسقطی را داخل قالب ریخته و 6 ساعت در یخچال بگذارید.

طرز تهیه مسقطی انار دسر ویژه شب یلدا

در این مقاله قرار است به آموزش مسقطی انار به ساده ترین شکل ممکن بپردازیم. البته دسرهای شب یلدا تنوع بیشتری داشته و طرز تهیه ژله فالوده و انار دسر ویژه شب یلدا یکی از آن ها است که می توانید در کنار مسقطی، آن را هم آماده کنید.

مسقطی انار
تعداد نفرات 4 تا 5 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت40 تا 60 دقیقه
اندازه سختیکم

طرز تهیه مسقطی انار شب یلدا

مسقطی انار یکی از برترین انواع دسر ساده شب یلدا است و اگر می خواهید مهمانانتان را در طولانی ترین شب سال غافلگیر کنید، می توانید روی این شیرینی خوشمزه حساب کنید. این شیرینی طرز تهیه راحتی داشته و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد. بعلاوه، برای درست کردن مسقطی انار به مواد اولیه ساده ای احتیاج دارید که هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.

مواد لازم برای تهیه مسقطی انار خانگی ساده

در جدول زیر تمام مواد مورد احتیاج مسقطی انار قید شده است. با این اندازه از مواد اولیه شما می توانید مسقطی انار را برای 4 نفر درست نموده و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آب اناریک و نیم پیمانه
انار بزرگ1 عدد
نشاسته گل5 قاشق غذاخوری
کره30 گرم
شکر5 قاشق غذاخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
آب1 پیمانه

دستور پخت مسقطی انار به صورت مرحله به مرحله

حالا که آماده درست کردن مسقطی انار با نشاسته گل هستید، به سراغ مراحل تهیه آن می رویم. زمان تهیه مسقطی ممکن است کمی طولانی باشد، بنابراین شکیبا بوده و اجازه دهید تا فرآیند پخت به آرامی صورت بگیرد تا نتیجه کار شما یک مسقطی انار خوشمزه و باکیفیت گردد. درست کردن مسقطی در کنار دنبال کردن طرز تهیه ژله انار با بستنی سفره شب یلدا شما را رنگین تر می نماید.

  • مرحله اول: اولین قدم برای درست کردن مسقطی، مخلوط کردن مواد با یکدیگر است. برای انجام این کار ابتدا یک ظرف مناسب را انتخاب نموده و نشاسته گل را درون آن بریزید. سپس اندازهی آب سرد به نشاسته اضافه نموده و به خوبی هم بزنید تا دانه های نشاسته کاملا باز شده و حل شوند.
  • مرحله دوم: بعد از حل شدن نشاسته، شکر را به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا دانه های شکر نیز به طور کامل حل شوند.
  • مرحله سوم: آب انار را اضافه نموده و تمام مواد را هم بزنید تا به خوبی با آب انار ترکیب شوند. البته شما می توانید برای حل کردن نشاسته در مرحله قبل، از آب انار نیز استفاده نموده و آب را از دستور تهیه حذف کنید، اما استفاده از آب، بوی خامی نشاسته را می گیرد.
  • مرحله چهارم: حالا تمام مواد را درون یک قابلمه ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید. هم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که به یک غلظت مناسب برسد. مرحله هم زدن نباید سریع باشد و باید این کار را با صبر و حوصله انجام دهید.
  • مرحله پنجم: در همین فاصله که مواد در حال غلیظ شدن است، کره را ذوب نموده و زمانی که مواد به غلظت دلخواه رسید، کره را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن کره و هم زدن مواد ، گلاب را بیافزایید.
  • مرحله ششم: در حدود 10 دقیقه بعد از اضافه کردن کره و گلاب، زیر مواد را خاموش کنید و آن را از روی حرارت بردارید.

نکته: البته بهتر است تا یک تست غلظت بگیرید! برای انجام این کار یک قاشق از مواد را بردارید و قاشق را برعکس کنید. مواد نباید خیلی روان از قاشق بریزید و این اتفاق باید به صورت قطره قطره با گرانروی بالا رخ دهد. اگر مواد شما به غلظت کافی نرسیده بود، کمی دیگر آن را حرارت دهید.

  • مرحله هفتم: برای طرز تهیه مسقطی انار خانگی، قالب مناسب را انتخاب نموده و کمی چرب کنید. قالب شما می تواند سیلیکونی یا پیرکس باشد.
  • مرحله هشتم: مشابه طرز تهیه تارت انار؛ یک تارت زیبا با طعمی ملایم، یک انار را پوست گرفته و آن را دون کنید. سپس در کف هر قالب چند دانه انار ریخته و روی آن ها از مایع مسقطی بریزید. در نهایت قالب را به مدت 6 ساعت درون یخچال بگذارید و اجازه دهید تا خود را بگیرد. برای تزیین نیز می توانید از چند دانه انار بهره ببرید.

دستور تهیه مسقطی انار به همین سادگی است و می توانید آن را بدون دردسر تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه مسقطی انار با گردو

اگر دوست دارید تا مسقطی انار شما مغزدار باشد، می توانید این کار را به سادگی انجام دهید. برای درست کردن مسقطی انار با گردو باید مانند روش قبل مایه مسقطی را آماده کنید.

  • مرحله اول: ترکیب نشاسته گل و آب سرد را ایجاد نموده، شکر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  • مرحله دوم: آب انار را نیز با مواد مخلوط نموده، مواد را هم بزنید و سپس مخلوط را روی حرارت بگذارید.
  • مرحله سوم: پس از آنکه مواد به غلظت رسید، گلاب و کره ذوب شده را هم اضافه کنید و 10 دقیقه بعد مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله چهارم: کف قالب را چرب نموده و دانه انار و مغز گردو یا هر آجیل دیگری را کف قالب بریزید.
  • مرحله پنجم: مواد مسقطی را داخل قالب ریخته و در یخچال بگذارید تا خود را بگیرد.

طرز تهیه مسقطی انار با پودر قند

مسقطی انار یا هر نوع مسقطی دیگری به خودی خود طعم شیرینی دارد، اما می توانید با یاری پودر قند طعم آن را بهتر کنید.

  • مرحله اول: پس از ترکیب نشاسته گل و آب سرد، شکر را اضافه نموده و مواد را مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: آب انار را نیز اضافه نموده، مواد را هم بزنید و سپس مخلوط را روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله سوم: پس از آنکه مواد به غلظت رسید، گلاب و کره ذوب شده را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: کف قالب را چرب نموده و دانه انار و مغز گردو یا هر آجیل دیگری را کف قالب بریزید. سپس مواد مسقطی را داخل قالب ریخته و آن را در یخچال بگذارید.
  • مرحله پنجم: در یک ظرف به اندازه کافی پودر قند بریزید و کمی مسقطی را در آن بغلتانید. سپس آن ها را در ظرف دلخواه خود چیده و سرو کنید.

اگر شما مسقطی انار با پودر قند را دوست دارید، احتمالا طرز تهیه لوکوم انار نیز برای شما جالب باشد! بنابراین، پیشنهاد ما این است که این راحت الحلقوم را هم حتما تهیه کنید.

طرز تهیه مسقطی انار و زرشک

اگر دوست دارید تا مسقطی انار شما طعم ترشی داشته باشد، یکی از راهکارهای خوب، استفاده از زرشک در دستور تهیه آن است. برای درست کردن مسقطی انار با زرشک، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: بعد از ترکیب نشاسته گل و آب سرد، شکر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  • مرحله دوم: مواد را با آب انار مخلوط نموده و آن را روی حرارت بگذارید.
  • مرحله سوم: وقتی مواد به غلظت رسید، گلاب و کره ذوب شده را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: کف قالب را چرب نموده و دانه انار و زرشک را کف قالب بریزید.
  • مرحله پنجم: مواد مسقطی را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا مسقطی سفت گردد.

بهتر است تا طرفدارن مسقطی انار با زرشک، طرز تهیه پاستیل انار خانگی به صورت مرحله به مرحله را نیز امتحان نمایند که بسیار ساده و خوشمزه است.

نکات و ترفندهای درست کردن مسقطی انار

برای این که شما بتوانید یک مسقطی انار خوشمزه و با کیفیت را درست نموده و میل کنید، نکات ساده ای وجود دارد که باید بدانید و رعایت کنید. با در نظر گرفتن این موارد، مسقطی انار شما طعم فوق العاده ای خواهد داشت.

  • اگر دوست دارید تا مسقطی را در یک قالب یکجا درست کنید، باید تمام مواد را در قالب ریخته و سپس بعد از این که خود را گرفت، برش دهید. روند درست کردن مسقطی انار در قالب یکجا نیز مانند روش قبل است و باید حتما ابتدا کف قالب را چرب کنید؛ بعلاوه ترجیحا بهتر است تا قالب مستطیلی شکل باشد.
  • این که مسقطی انار شما طعم ترش یا شیرینی داشته باشد کاملا به خودتان و ذائقه شما بستگی دارد. اما اگر دوست دارید تا شیرین باشد، باید اندازه افزودن شکر را نسبت به ترشی انار در نظر بگیرید. حتما از قبل انار را تست کنید و اگر انار شما ترش بود، شکر بیشتری اضافه کنید.
  • بعضی از افراد برای تهیه مسقطی انار از آبمیوه های آماده شرکتی استفاده می نمایند. در صورتی که نباید این کار را انجام دهید، زیرا آبمیوه ها قند زیادی دارند و برای تهیه این نوع مسقطی مناسب نیستند. پس حتما از آب انار طبیعی بهره ببرید.
  • معمولا مسقطی انار با پودر ژله تهیه نمی گردد و نشاسته گل و حرارت دادن آن، باعث سفت شدن مسقطی خواهد شد.

روش نگهداری مسقطی انار

برای نگهداری مسقطی انار، پس پخت و آماده شدن، آن را در ظروف درب دار قرار داده و درون یخچال بگذارید. هرچه مسقطی را تازه تر مصرف کنید، طعم و مزه بهتری خواهد داشت، اما به طور کلی این شیرینی را می توان به مدت 1 ماه در یخچال نگهداری کرد.

جلوگیری از خراب شدن مسقطی انار

برای آنکه مسقطی خراب نگردد، آن را حتما در یخچال نگهداری کنید و دقت داشته باشد که درب ظرف بسته باشد. در صورتی که درب ظرف باز بماند، مسقطی در معرض هوا خشک شده و کیفیت خود را به عنوان یک شیرینی نرم از دست می دهد. بعلاوه توجه کنید که ظرف نگهداری مسقطی، کاملا تمیز و عاری از آلودگی باشد.

خواص انار

مسقطی علاوه بر طعم شیرین و بافت نرم، به علت استفاده از انار و آب انار، خواص مختلفی برای بدن خواهد داشت. انار به سلامتی قلب یاری نموده و با کاهش سطح رادیکال های آزاد بدن، احتمال ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد. بعلاوه این میوه به علت وجود ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. از دیگر خواص انار می توان به شادابی پوست، درمان دردهای آرتروزی و بهبود فرایند گوارش اشاره نمود.

شب یلدا، مسقطی انار را از یاد نبرید…

طرز تهیه مسقطی انار را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح دادیم و شما را با روش های مختلف تهیه این دسر آشنا کردیم. پیشنهاد می کنیم که حتما این دسر خوشمزه را برای شب یلدا تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر می خواهید این دسر را برای شب چله آماده کنید اما فرصت تهیه آن را ندارید، می توانید از سفارش آنلاین شیرینی خبرنگاران یاری بگیرید. با استفاده از این سرویس، شیرینی یا دسر موردنظر شما در مدت زمان کوتاهی به دستتان خواهد رسید.

سوالات متداول

در تهیه مسقطی انار به کدام مواد اولیه احتیاج داریم؟

مسقطی انار با استفاده از گلاب، آب انار، نشاسته گل، دانه های انار، کره، شکر و آب تهیه می گردد.

برای اینکه مسقطی انار ترش مزه گردد، چه کنیم؟

برای ترش شدن مسقطی انار، کف قالب ها دانه های زرشک بریزید. البته اگر آب انار شما ترش باشد هم مسقطی ترش مزه می گردد.

برای شیرین شدن مسقطی انار چه کنیم؟

مسقطی انار به طور کلی شیرین است، مگر اینکه آب انار یا دانه های انار شما ترش باشد، پس ابتدا از شیرین بودن انار و آب انار مطمئن شوید. بعلاوه می توانید در خاتمه کار مسقطی را در پودر قند بغلتانید تا شیرین تر گردد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 2362

به "طرز تهیه مسقطی انار دسر ویژه شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مسقطی انار دسر ویژه شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید