طرز تهیه مربای بالنگ با پوست خانگی و فوق خوشمزه

به گزارش مجله پیامکی، تهیه مربای بالنگ با پوست، سفری هیجان انگیز به دنیای مرباسازی یا همان تهیه مرباست. هرچند تلخی طبیعی بالنگ ممکن است کمی صبر و حوصله شما را به چالش بکشد، اما نتیجه نهایی، مربایی خوش طعم و بی نظیر است که ارزش هر لحظه انتظار را دارد. با دستورالعمل گام به گام طرز تهیه مربای بالنگ با پوست در ادامه، شما هم می توانید این مربای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن و خواص بالنگ لذت ببرید.

طرز تهیه مربای بالنگ با پوست خانگی و فوق خوشمزه

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ با پوست

  • بالنگ 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو
  • آب به مقدار لازم
  • آب بالنگ 1/5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای بالنگ با پوست

1. آماده سازی بالنگ

اولین مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ این است که بالنگ ها را بشویید و پوستشان را بگیرید. برای این کار با یک پوست کن، لایه زرد رنگ روی بالنگ را بگیرید و دور بریزید. بعد با یک قاشق قسمت میانی بالنگ را خارج کنید و در نهایت پوست بالنگ بدون قسمت زرد را به به قطعات کوچک و یک مقدار برش بزنید. آب قسمت میانی را هم بگیرید و در یک شیشه بریزید بعدا به آن احتیاج دارید.

قطعات بالنگ را چندین بار در آب جوش بریزید و آب آن را دور بریزید تا تلخی آن گرفته گردد. بعد بالنگ را از آب جوش در آورید و داخل آب سرد بریزید تا فرایند پختش متوقف گردد. دقت کنید که انجام این کار به این علت است که تلخی قسمت زرد پوست بالنگ گرفته گردد. معمولا 4 بار ریختن بالنگ در آب جوش و جوشاندن آن به مدت 15 دقیقه برای گرفتن کامل تلخی بالنگ لازم است.

نکته: اگر می خواهید مربای بالنگ شما یک دست تر باشد، می توانید بالنگ ها را به جای خرد کردن رنده کنید.

2. تهیه شربت مربا

در یک قابلمه بزرگ، شکر و آب را به نسبت مناسب (مثلا به ازای هر کیلوگرم بالنگ، یک کیلوگرم شکر و سه لیوان آب) با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شده و شربت غلیظ گردد.

3. تهیه مربای بالنگ

وقتی شکر کامل در شربت حل شد زمان آن رسیده بالنگی که تلخی آن را گرفته اید را داخل شربت بریزید. احتیاجی نیست مربا را هم بزنید. اکنون اجازه دهید مربا روی حرارت ملایم به مدت چند ساعت یا تا زمانی که بالنگ ها نرم شوند و شربت غلیظ گردد، بجوشد. فقط در طول پخت مدام کف روی مربا را بگیرید. در نهایت وقتی مربا به غلظت لازم رسید، مغزیجات مدنظرتان و آب بالنگی که از خود میوه بالنگ گرفته اید را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

نکات تکمیلی برای تهیه مربای بالنگ

برای تهیه مربای بالنگ با پوست خوش رنگ و طعم دلپذیر، درست مثل طرز تهیه مربای پوست پرتقال رعایت چند نکته لازم است. نکات تکمیلی و فوت وفن هایی که در ادامه آمده، شما را در تهیه این مربای خوشمزه کمک خواهد نمود. با دانستن این نکات می توانید مربای بالنگی با کیفیتی عالی و ماندگاری بالا تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

نکات مهم برای گرفتن پوست بالنگ

پوست بالنگ علاوه بر زیبایی، عطر و طعم بی نظیری به مربا می بخشد. برای حفظ این ویژگی ها و پخت کامل پوست باید به ضخامت و یکنواختی آن دقت کرد. پوست را نه آن قدر نازک بگیرید که در حین پخت جدا گردد و نه آن قدر ضخیم که پخت آن موقع بر گردد. ضخامتی حدود 2 میلی متر ایده آل است. بعلاوه، سعی کنید پوست را یک دست بردارید تا همه قسمت ها به طور یکسان پخته و نرم شوند.

چاشنی ها یا طعم دهنده های مناسب مربای بالنگ

برای طعم دار کردن مربای بالنگ و غنی تر کردن عطر و طعم آن می توانید از چاشنی های مختلفی بهره ببرید. دو چاشنی پرکاربرد و محبوب برای مربای بالنگ، زعفران و گلاب هستند.

زعفران، علاوه بر رنگ طلایی زیبایی که به مربا می بخشد، طعم آن را هم دلنشین تر می نماید. برای بهره مندی بیشتر از عطر و طعم زعفران، بهتر است آن را ابتدا در کمی آب گرم خیس کنید و سپس به مربا اضافه نمایید.

گلاب هم چاشنی دیگری است که به مربای بالنگ عطر فوق العاده ای بخشیده و طعم آن را ملایم تر می نماید. افزودن گلاب در مراحل پایانی پخت، برترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.

با استفاده از این دو چاشنی می توانید مربای بالنگی با عطر و طعم دلنشین و رنگ دل انگیز تهیه کنید. البته بالنگ به خودی خود هم عطر و هم مزه خوبی دارد بنابراین لازم نیست حتما از طعم دهنده بهره ببرید.

گرفتن تلخی بالنگ با آهک

یکی از روش های موثر برای از بین بردن تلخی بالنگ، استفاده از آهک است. آهک با واکنش به ترکیبات تلخ موجود در بالنگ باعث از بین رفتن این تلخی می گردد.

مقدار آهک مورد احتیاج برای این کار به مقدار و نوع بالنگ بستگی دارد. اما به طور معمول، برای هر کیلوگرم بالنگ، حدود 30 گرم آهک کافی است. استفاده از آهک احتیاج به دقت و رعایت نکات ایمنی دارد. بهتر است قبل از استفاده از این روش، با افراد با تجربه مشورت کنید.

روش جایگزین برای استفاده نکردن از آهنگ در تهیه مربا این است که بالنگ ها را چندین بار بجوشانید و آب آن را دور بریزید. با تکرار این عمل، بخش زیادی از تلخی بالنگ از بین خواهد رفت.

مقدار و نسبت شکر به بالنگ برای تهیه مربای بالنگ

مقدار شکر مورد احتیاج برای مربای بالنگ به سلیقه شخصی و شیرینی طبیعی بالنگ بستگی دارد. به طور معمول، برای هر کیلوگرم بالنگ، بین 800 تا 1000 گرم شکر استفاده می گردد. برای اطمینان از قوام مناسب مربا، می توانید کمی از شهد آن را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر شهد سفت شد، مربا آماده است. استفاده از شکر قهوه ای می تواند طعم مربا را غنی تر کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 2349

به "طرز تهیه مربای بالنگ با پوست خانگی و فوق خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای بالنگ با پوست خانگی و فوق خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید