شناسایی بیماران قلبی با عکس صورت
به گزارش مجله پیامکی، محققان چینی با یاری الگوریتم های هوش مصنوعی سیستمی ساخته اند که می تواند با آنالیز عکس های صورت، فرد ابتلا به بیماری قلبی را شناسایی کند.
تحقیقی جدید نشان می دهد با استفاده از الگوریتم رایانشی یادگیری عمیق و تحلیل 4 عکس از صورت فرد می توان بیماری عروق کرونر(CAD)را شناسایی کرد. در این بیماری سرخ رگ های تاجی تنگ و باریک می شوند و خون و اکسیژن کافی به عضلات قلب نمی رسد.
برای انجام این تحقیق بیش از 6800 نفر در چین گزینش شدند و 4عکس از صورت خود (یک تصویر از روبرو، دو عکس پروفایل و یک تصویر از بالای سر) را همراه اطلاعاتی درباره شرایط مالی اجتماعی، سبک زندگی و تاریخچه پزشکی خود را در اختیار پرستاران قرار دادند.
از این اطلاعات برای ایجاد، آموزش و ارزیابی الگوریتم یادگیری عمیق ، کنترل نشانگرهای بیماری عروق کرونر مانند موی خاکستری و چربی پلک(xanthelasma) استفاده می گردد. چربی پلک یا xanthelasma در حقیقت کیسه های کوچک زرد رنگ کولسترول زیر پوست است که معمولا اطراف پلک دیده می گردد.
به گفته محققان این سیستم باید ارتقا یابد و روی گروه های قومیتی مختلف آزمایش گردد.
ژی ژنگ محقق ارشد این پژوهش و یکی از اعضای مرکز ملی بیماریهای قلبی چین می گوید:چنین ابزاری یک راه ساده، ارزان و موثر برای شناسایی بیمارانی است که باید تحت نظارت بیشتر قرار گیرند. در حقیقت این تحقیق گامی در جهت توسعه هوش مصنوعی است که می تواند ریسک بیماری قلبی را ارزیابی کند.
پروفسور شیانگ یانگ جی یکی از پژوهشگران این تحقیق می گوید: عملکرد این الگوریتم متوسط بود و اطلاعات کلینیکی اضافی نیز عملکرد آن را ارتقا نداد. این امر بدان معنا است که می توان از آن برای شناسایی بیماری های قلبی براساس تصاویر صورت افراد استفاده کرد. البته عملکر آن باید ارتقا یابد.
تحقیق مذکور در ژورنال European Heart منتشر شده است.،مهر
منبع: ایران آنلاین