خبرنگاران کاهش 50 درصدی خطر مرگ زودهنگام با رژیم پروتیینی پایه گیاهی
به گزارش مجله پیامکی، تهران- خبرنگاران- نتیجه یک مطالعه جدید نشان می دهد زنان یائسه ای که گزینه های پروتیینی پایه گیاهی را به جای گوشت در رژیم غذایی خود می گنجانند، تقریبا 50 درصد کمتر محتمل است که دچار مرگ زودرس شوند.
آجیل یکی از خوراکی هایی پرطرفدار است که در ایام عید نوروز در بیشتر خانه های ایرانی وجود دارد. آجیل چهار مغز یکی از بهترین انواع آجیل است که شامل مغز پسته، بادام درختی، بادام هندی و فندق بوده و به صورت شور یا خام در بازار موجود است. این مغزهای خوشمزه اگر به اندازه و درست مصرف شوند، دارای خواص فراوانی برای سلامتی هستند.
روزنامه دیلی میل نیز با انتشار نتایج مطالعه ای که به تازگی در این زمینه صورت گرفته است، این مطلب را تایید می نماید. این مطالعه که توسط محققان انجمن قلب آمریکا بر روز 102 هزار و 521 زن انجام شد که در دوران پس از یائسگی خود بسر می بردند، نشان داد که مصرف آجیل به جای گوشت قرمز، مرغ، لبنیات، تخم مرغ و ماهی با کاهش خطر مرگ زودرس ارتباط داشت.
این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف مغزها مانند گردو، پسته، بادام و فندق به جای تخم مرغ احتمال مرگ را 47 درصد کاهش می دهد؛ این در حالی است که حذف گوشت قرمز و لبنیات از وعده های غذایی پایه مغزی، خطر مرگ زودهنگام را به ترتیب 11 و 12 درصد کاهش می دهد.
این مطالعه نشان داد: زنان گیاهخواری که برای تامین پروتیین رژیم غذایی خود از مغزها استفاده می نمایند، 65 درصد کمتر محتمل است که بر اثر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی جان خود را از دست بدهند.
در حالی که این مطالعه دلیل این ارتباط را مورد آنالیز قرار نداده است اما محققان امیدوارند که یافته های این مطالعه زنان مسن را ترغیب کند تا به جای پروتئین های دیگر، مغزهای بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
مشروح این مطالعه در مجله انجمن قلب آمریکا (American Heart Association) منتشر شده است.
منبع: ایرنا