توسعه شبکه فعال در موضوع تغییرات اقلیمی، افزایش همکاری آموزشی بین موسسات علمی ایران و آلمان
به گزارش مجله پیامکی، معاون پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی اصفهان گفت: توسعه شبکه فعال بر موضوع تغییرات اقلیمی، کوشش برای شناسایی موضوعات مورد علاقه دو طرف و شروع همکاری پیرامون آن ها، هدف تفاهم نامه میان جهاددانشگاهی اصفهان و دانشگاه دورتمند آلمان است.
از سفر با تور سریلانکا به یکی از زیباترین کشورهای آسیایی سفر کنید و از شهرهای زیبای کلمبو و بنتوتا دیدن کنید.
به گزارش خبرنگاران، مهدی ژیان پور در نشست گسترش همکاری های پژوهشی میان جهاددانشگاهی اصفهان و دانشکده بوم شناسی دورتمند آلمان اظهار کرد: در کشورهای آمریکایی و اروپایی بنیادهایی وجود دارد که وظیفه حمایت اقتصادی را بر عهده دارند که یکی از این بنیادهای مهم DAAD است و دانشگاه دورتمند آلمان(TU) یکی از حلقه های شبکه ای است که در کشور آلمان مورد حمایت DAAD واقع شده است.
وی اضافه کرد: در ایران نیز موسسه دانش پژوهان در حوزه علوم مطالعات شهری با دانشگاه دورتمند در ارتباط است و همین امر موجب شد تا با ورود جهاددانشگاهی به این ارتباط یک شبکه مطالعاتی با همکاری سه نهاد دانشگاه دورتمند، جهاددانشگاهی اصفهان و موسسه دانش پژوهان شکل بگیرد.
معاون پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی اصفهان ادامه داد: در اولین گامی که در این زمینه برداشته شد، تفاهم نامه ای میان جهاددانشگاهی و موسسه دانش پژوهان و سپس در گام دوم ضلع سوم یعنی دانشگاه دورتمند نیز به این تفاهم نامه پیوست.
ژیان پور توضیح داد: این تفاهم نامه موجب می گردد تا به سمت موضوعات مشترک و مورد علاقه دو کشور حرکت نموده و با انجام فعالیت های علمی مشترک و تعریف پروژه ارتباط علمی دو کشور ایران و آلمان را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه با توجه به ساختار پژوهشی و فناوری محور جهاددانشگاهی همکاری میان دو طرف به مبادلات پژوهشی محدود می گردد و همچنین مقرر شده تا مفاهیم و موضوعاتی که در حال اجرا آن هستیم را برای دانشگاه دورتموند ارسال کنیم، گفت: بعضی موضوعات در دانشگاه دورتموند انتخاب و معین می گردد تا در دیدار های آینده تصمیماتی برای همکاری بیشتر گرفته گردد.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی اصفهان ادامه داد: تفاوت های فرهنگی و تفاوت در ساختارهای پژوهشی شاید حرکت سریع به سوی این همکاری ها را آهسته کند، اما برگزاری چنین نشست هایی بی شک در حرکت رو به جلو تاثیر خواهد داشت.
ژیان پور با بیان این که در حال حاضر DAAD بر تغییرات اقلیمی متمرکز شده و موسسه دانش پژوهان نیز در دو سال اخیر در رابطه با این موضوع با دانشگاه دورتموند در حال همکاری است، توضیح داد: تغییرات اقلیمی موضوع مهمی برای کشور و استان است، به دلیل تغییرات اقلیمی، استان اصفهان از شرایط خشک و برفی به سرد و معتدل درآمده و کاهش بارش ها، تغییرات خطرناکی را رقم می زد.
وی اهداف این نشست را توسعه نت ورک فعال بر موضوع تغییرات اقلیمی، کوشش برای شناسایی موضوعات مورد علاقه دو طرف و شروع همکاری پیرامون آن ها گفت و اضافه کرد: مراودات آموزشی میان ایران و دورتموند، کنفرانس ها و سخنرانی های مشترک ابزار و بسترهای لازم برای رسیدن به این هدف را فراهم می آورد. در پی دغدغه های داخلی محلی و تعامل با نهادهای بین المللی این همکاری مشترک ضروری است.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با طرح این موضوع که بنیادهای پژوهشی صرفا خواستار ایجاد توجه اذهان عمومی به موضوعات پژوهشی و آموزشی هستند، اظهار کرد: این اقدامات برای ارتقای دانش عمومی و اشتراک گذاری این پژوهش به صورت بین المللی در راستای دغدغه های بین المللی انجام می گیرد.
ژیان پور تاکید نمود: یکی از طرح های بنیاد DAAD از سوی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان مورد حمایت قرار می گیرد؛ سپس در قدم بعدی تکمیل پروژه در دستور کار قرار می گیرد.
بنا بر اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، تیمی متشکل از اعضای علمی دانشگاه دورتموند آلمان به منظور گسترش همکاری های علمی با جهاد دانشگاهی واحد اصفهان به این شهر سفر کردند. این جلسه با اعضای دانشکده بوم شناسی منظره دورتموند(ecology landscape) به منظور گسترش همکاری ها در بخش پژوهش جهاد دانشگاهی واحد اصفهان انجام شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا