گرمازدگی چگونه منجر به مرگ انسان می شود؟
به گزارش مجله پیامکی، بدن انسان نمی تواند گرمای بیش از حد را تحمل کند. فرایند هایی که ما را زنده نگه می دارند در یک بازه دمایی معین هستند. این بسته به شخص به طور کلی بین 36 تا 37 درجه سانتیگراداست.
خبرنگاران| با شروع فصل تابستان، دغدغه بسیاری از انسان ها، چگونگی در امان ماندن از گرما است. یکی دو سال اخیر موج گرمای بی سابقه ای نقاط مختلف جهان را فرا گرفته و بسیاری را دچار گرمازدگی کرده. اما گرمازدگی تا چه اندازه می تواند برای ما خطرناک باشد؟
بدن انسان در خنک سازی خود و پایین آوردن دما مهارت دارد، اما فقط تا یک محدوده مشخص. با افزایش سرسام آور دما، بدن ممکن است نتواند گرمای اضافی را به اندازه کافی خوب و سالم حفظ کند و ممکن است همه گروه های سنی به طور مساوی رنج نبرند.
به گزارش خبرنگاران؛بدن انسان نمی تواند گرمای بیش از حد را تحمل کند. فرایند هایی که ما را زنده نگه می دارند در یک بازه دمایی مشخص هستند. این بسته به شخص به طور کلی بین 36 تا 37 درجه سانتیگراد (96.8 درجه تا 98.6 درجه فارنهایت) است.جاناتان سامت رئیس دانشکده بهداشت عمومی کلرادو در آرورا توضیح می دهد: اگر درجه حرارت اصلی بدن کسی بالاتر رود، واکنش اصلی بدن در برابر گرما، تلاش برای خلاص شدن از شر آن است. برای خلاص شدن از شر گرمای بیش از حد، رگ های خونی پوست گشاد یا منبسط می شوند. در همان زمان، قلب سریعتر شروع به تپش می کند؛ که جریان خون را به پوست هل می دهد. در آنجا خون می تواند گرما آزاد کند تا خنک شود. در همین حال، عرق ایجاد می شود تا دمای پوست پایین بیاید.
وقتی افراد بار ها و بار ها درجه حرارت بالا را تجربه می کنند، بدن آن ها می تواند در دفع گرمای اضافی، بهتر واکنش نشان می دهد. به همین دلیل است که کسی می تواند از مینه سوتای سرد به فلوریدا بخارپذیر برود و به گرما و رطوبت بالاتر عادت کند.
اما اندازه توانایی توانایی بدن برای این هماهنگ سازی، محدود است. این محدودیت به سلامت فرد و همچنین دما و رطوبت خارج بستگی دارد. اگر دمای خارج از بدن گرمتر باشد، خون در پوست گرما آزاد نمی کند؛ و در صورت رطوبت زیاد، تعریق باعث خنک شدن پوست نمی شود. به این دلیل که عرق نمی تواند تبخیر شود.
در سال 2008، دو دانشمند اظهار داشتند که اگر انسان مدت طولانی را در دمای مرطوب بیش از 35 درجه سانتیگراد یا 95 درجه فارنهایت سپری کند، نمی تواند خوب خنک شود. (درجه حرارت لامپ اندازه گیری هایی است که گرما، رطوبت و سایر عوامل را ترکیب می کند).
اگر بدن مجبور باشد بدون وقفه با گرما کنار بیاید، تحلیل می رود. افراد می توانند فرسودگی گرما را تجربه کنند، که باعث ضعف، سرگیجه و حالت تهوع می شود. اگر فرد هنوز خنک نشده باشد، ممکن است گرمازدگی رخ دهد.
این نشان می دهد که توانایی بدن در تنظیم گرما از بین رفته است و می تواند اجازه دهد تا دمای هسته بدن تا 40 درجه سانتیگراد (104 درجه فارنهایت) افزایش یابد. گرمازدگی می تواند باعث تشنج، تشنج یا کما شود. بدون درمان، مرگ ممکن است در پی داشته باشد.
هیچ کس از گرما در امان نیست. اما بیشتر از گروه های دیگر به برخی از گروه ها ضربه می زند. سالمندان آسیب پذیرترین افراد در نظر گرفته می شوند. یک دلیل این است غدد تعریقی کمتری دارند. با این حال بدن آن ها هم با سرعت بیشتری به افزایش دما واکنش نشان می دهد. بچه ها هم در معرض خطر هستند، زیرا توانایی تنظیم گرما را کاملاً پیدا نکرده اند.
زنان باردار هم می توانند به دلیل نیاز های جنین از بدن، به دردسر بیفتند. افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی و چاقی هم می توانند در خنک سازی بدن خود مشکل داشته باشند.
بسیاری از مردم گرما را بیشتر از اینکه یک تهدید بدانند، آزار دهنده تلقی میکنند. اما تغییرات آب و هوا، گرمای شدید و سلامتی انسان همه با هم ارتباط دارند. با بالا رفتن درجه حرارت زمین، امواج گرمای شدید احتمالاً رایجتر می شوند و افراد بیشتری را به خطر می اندازد.
منبع: sciencenews.org
منبع: فرادید