چرا سیر دوست داریم اما از بوی سیر متنفریم؟

به گزارش مجله پیامکی، خبرنگاران: دست کم از 5000 سال پیش، مردُم مشتاق خوردن سیر بوده اند. عطر و طعم تند و خوشایند سیر در خیلی از غذا ها کاربرد دارد، حتی در برخی از دسرها، اما بعد از خوردن این غذا های خوشمزه اغلب مسئله ای به وجود می آید: گاهی نفس مان تا ساعت ها بعد از خوردن غذای سیر دار بوی سیر می دهد. به راستی چرا خوردن سیر را دوست داریم، اما اثری که روی نفس مان می گذارد تا این حد ناخوشایند است؟!

چرا سیر دوست داریم اما از بوی سیر متنفریم؟

خُرد کردن سیر، مقدار زیادی از ترکیبات شیمیایی به نام سولفید ها را آزاد می نماید. این مولکول های ناپایدار، عامل عطر و بوی خاص و منحصربفرد سیر هستند. وقتی سیر را می پزیم، مولکول های سولفید در هوا پراکنده می شوند و فضا را با بوی مطبوع خود پُر می نمایند. سپس وقتی سیر را می خوریم، این مولکول ها وارد بینی ما می شوند و بویی که حس می کنیم همان چیزی است که باعث می گردد عاشق سیر شویم.

سیر در ابتدا به دلیل خواص بالقوه اش برای سلامتی جلب توجه می نماید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهند ترکیبات شیمیایی موجود در سیر می توانند به کاهش فشار خون یاری نمایند و در ضمن تاثیرات ضد میکروبی هم دارند. این خواص می توانند باعث شوند ناخودآگاه به سیر توجه کنیم.

بیشتر غذا هایی که بعد از خوردن شان نفس مان بد بو می گردد، ناشی از ذرات آن غذا هستند که در درز و شکاف های حفره دهان می مانند و فاسد می شوند. اما در خصوص سیر، تا زمانی که غذای سیردار وارد معده نگردد، نفس مان بوی سیر نمی گیرد. در داخل معده، مایعات گوارشی، سیر را بیشتر خُرد و تجزیه می نمایند که باعث می گردد سولفید ها و سایر ویتامین ها و مواد معدنی آن آزاد شوند. بیشتر این مولکول ها برای تجزیه و گوارش بیشتر وارد روده ها می شوند، اما یک مولکول بسیار ریز به نام آلیل متیل سولفید (AMS)، آنقدر کوچک است که از دیواره معده عبور نموده و وارد جریان خون می گردد.

آلیل متیل سولفید تنها یکی از بسیار عناصری است که سبب بوی خاص سیر می شوند، اما تنها مولکولی است که آنقدر ریز است که می تواند فورا به داخل خون راه پیدا کند. آلیل متیل سولفید در راستا خود در داخل خون، از ریه های نیز عبور می نماید و به همان راحتی که از دیواره معده عبور کرد، از غشای ریه که اجازه ورود و خروج اکسیژن و کربی دی اکسید را می دهد نیز عبور می نماید. در نتیجه وقتی شما بازدم انجام می دهید، همراه با کربن دی اکسید، آلیل متیل سولفید های سیر را نیز با نفس تان بیرون می دهید.

این تاثیر می تواند تا 24 ساعت باقی بماند، اما مواد غذایی وجود دارند که می توانند شما و اطرافیان تان را از این بو نجات بدهند! در مطالعه ای که در سال 2016 انجام شد گزارش شده است خوردن سیب، کاهو و یا نعنا فلفلی می تواند به میزان زیادی از تراکم فرآورده های جانبی سیر که فرد با نفسش بیرون می دهد بکاهد. این غذا ها در کاهش بوی سیر در تنفس موثرند، زیرا حاوی ترکیبات فنولیک هستند که با سولفید ها جفت شده و آن ها را تا اندازه ای بزرگ می نمایند که دیگر نمی توانند به راحتی وارد هوا شوند.

البته یک راه ساده دیگر هم وجود دارد: یاد بگیرید و عادت کنید که این پدیده منحصربفرد را بپذیرید! بوی سیر هیچ مسئله ای ندارد که باعث گردد ذاتا ناخوشایند باشد. فقط موضوع این است که ما عادت نداریم که از دهان اطرافیان مان بوی غذا بیرون بیاید؛ بنابراین بوی سیر، بد نیست، بلکه فقط در ردیف عادات ما قرار نمی گیرد، پس این بار که غذای سیردار می خورید، آنقدر به بوی دهان تان بعد از غذا فکر نکنید و از خوردن غذای خوشمزه تان لذت ببرید!

منبع: livescience

منبع: برترین ها
انتشار: 16 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 220

به "چرا سیر دوست داریم اما از بوی سیر متنفریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا سیر دوست داریم اما از بوی سیر متنفریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید