معرفی خیار چنبر و خواص درمانی آن
به گزارش مجله پیامکی، کاهنده قند خون و تمیز کننده معده و روده، نرم کننده سینه و خنک کننده می باشد. در ضمنً برای اسید اوریک بالا، گُرگرفتگی، ورم صورت، یبوست، یرقان و قولنج بدن هم مفید است. تخم آن هم ضد سرفه، کاهنده تب و دفع کننده کرم ها از
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Cucumis sativa var. flexuosus، نام فرانسه Concombre serpent و نام انگلیسی آن Snake melon می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، خیار چمبر، خیار شنبر، خیار دراز، خیار سفید، قرع الخیش، خبارزه، چیمکانی، قومیا، ککری و بوصینی نام برده شده است.تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceaeنوع گیاه:
بوته.مشخصات ظاهری میوه:
خیاری است دراز به طول حدود 50 سانتی متر گاهی موارد بیشتر، خمیده، سبز مایل به سفید، گاهی موارد تاب خورده و شیاردار و مخطخط می باشد. در ضمنً تخم آن هم درشت تر و درازتر از تخم خیار سبز است.طبیعت:
از نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر می باشد.بخش مورد استفاده:
میوه و تخم آننحوه مصرف:
معمولاً میوه رسیده به صورت خام مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی میوه:
کاهنده قند خون و تمیز کننده معده و روده، نرم کننده سینه و خنک کننده می باشد. در ضمنً برای اسید اوریک بالا، گُرگرفتگی، ورم صورت، یبوست، یرقان و قولنج بدن هم مفید است. تخم آن هم ضد سرفه، کاهنده تب و دفع کننده کرم ها از بدن خصوصاً کرم کدو و انگل ها می باشد. در استعمال خارجی استفاده از آب یا رنده شده آن به صورت ماسک، شفاف و لطیف کننده پوست صورت است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 5 آبان 1400
بروزرسانی: 5 آبان 1400
گردآورنده: smslovely.ir
شناسه مطلب: 1800
به "معرفی خیار چنبر و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی خیار چنبر و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید