طرز تهیه سوراغ با سبکی عجیب و منحصر به فرد

به گزارش مجله پیامکی، طرز تهیه سوراغ، سبکی سنتی و منحصر به فرد دارد که باید آن را در کنار سایر جاذبه های گردشگری استان هرمزگان قرار داد. در واقع، خصوصیات اقلیمی استان هرمزگان باعث شده که تنوع غذاها هم در این منطقه، چشمگیر باشد. برای مثال، در جزیره هرمز که در 8 کیلومتری بندرعباس واقع است، نوعی خاک خوراکی خوشرنگ به نام گِلَک وجود دارد که از آن، در تهیه نوعی چاشنی خوراکی به نام سوراغ، استفاده می گردد که هواداران زیادی هم دارد و بعید است که به این استان سفر کنید و عطر و طعم این چاشنی را در غذای جنوبی تجربه نکنید.

طرز تهیه سوراغ با سبکی عجیب و منحصر به فرد

حالا اگر کنجکاو شده اید بدانید که این سس خوشمزه جنوبی، چطور درست می گردد، با خبرنگاران همراه باشید.

سوراغ

زمان آماده سازیبا احتساب زمان شستن و خشک شدن ماهی ها، حدود 1 ساعت
زمانه تهیهبین 15 تا 20 روز آفتابی
میزان سختی کم

طرز تهیه سوراغ

سوراغ، نوعی چاشنی همه کاره است؛ یک چاشنی که ردپای آن در بیشتر غذاهای محلی بندرعباس و جزیره هرمز، یافت می گردد. این سس سرخ رنگ، هم یک طعم دهنده فوق العاده است و هم به غذاهای جنوبی، رنگ و لعاب بهتری می دهد. برای مثال، یکی از مواد به کار رفته در طرز تهیه تُمشی؛ نان محلی هرمز، همین چاشنی سوراغ است. البته سوراغ در ترکیب بعضی غذاهای دریایی و غذاهایی مانند کله جوش، عدس پلو با میگوی کوچک و استانبولی هم کاربرد دارد. به هر حال، هم رنگ سرخ فام این چاشنی و هم ترکیب عطر نارنج و برگ لیومی آن، از ان یک سس بی نظیر ساخته است که پیشنهاد می کنیم به وسیله خرید غذا دریایی بندرعباس، برای یکبار هم که شده، آن را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه سوراغ

برای طرز تهیه سوراغ، مواد اولیه را مطابق جدول زیر، آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
ماهی مومغ1 کیلوگرم
پودر گلک1 تا 2 پیمانه
پوست نارنج خشک شده5 یا 6 تکه
برگ لیموی تازه7 تا 8 برگ
نمکبه میزان لازم

مراحل تهیه سوراغ

برای تهیه یک سوراغ خوشرنگ و خوش طعم، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: ابتدا سر ماهی را جدا کنید و محتویات شکم آن را هم بیرون بیاورید. در ادامه، ماهی را با آب سرد بشویید و در یک آبکش مناسب قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شده و خشک گردد.
  • مرحله دوم: حالا داخل ماهی و شکم آن را به میزان زیادی نمک، آغشته نموده و پس از آن، پودر گلک را الک کنید و روی ماهی ها بپاشید. دقت داشته باشید که در این مرحله، تمام ماهی را زیر و رو کنید تا پودر گلک به تمام قسمت های آن ها برسد.
  • مرحله سوم: یک دبه شیشه ای یا پلاستیکی خشک و تمیز را آماده نموده و ماهی ها را داخل آن بچینید. البته از دبه حلبی هم می توانید بهره ببرید. کف دبه، میزانی نمک ریخته و بعد، ماهی را روی هم بچینید لابه لای آن ها هم ترکیب پوست نارنج و برگ لیمو قرار دهید.

نکته: مواد سوراغ باید به صورت کاملا فشرده شده داخل دبه قرار داده شوند.

  • مرحله چهارم: درب ظرف را محک ببندید، می توانید از یک حایل پلاستیکی در دهانه ظرف بهره ببرید تا هوا نکشد. دبه حاوی سوراغ را به مدت 20 روز جلوی آفتاب قرار دهید تا آماده خوردن گردد.

نکته: می توانید بعد از 15 روز، درب دبه را باز نموده و محتویات آن را با یک کفگیر خشک، هم بزنید. له شدن مواد سوراغ، نشانه این است که سس شما آماده است، در غیر اینصورت، دوباره درب دبه را محکم ببندید و اجازه دهید برای چند روز دیگر هم در معرض آفتاب، بماند.

چند نکته مهم در طرز تهیه سوراغ

در طرز تهیه سوراغ، این نکات را هم در نظر داشته باشید:

  • در صورت عدم دسترسی به ماهی مومغ، می توانید از ماهی گورغ بهره ببرید.
  • در مصرف نمک، دست و دلباز باشید. اگر میزان نمک کم باشد، ممکن است ماهی فاسد گردد.
  • اگر در فصل زمستان اقدام به تهیه سوراغ نموده اید، باید بدانید که بین 1 تا 2 ماه طول می کشد تا سس سوراغ آماده گردد و این موضوع به خاطر شدت کمتر تابش آفتاب است.
  • اگر در طرز تهیه سوراغ از دبه حلبی استفاده کردید، پس از آماده شدن سس، آن را به یک دبه پلاستیکی منتقل نموده و در فضای آشپزخانه، نگهداری کنید.
  • ترکیب ماهی و پودر گلک، به مرور زمان آب می اندازد، پس احتیاجی به اضافه کردن آب به این چاشنی، نیست. اما در زمان استفاده از این چاشنی در غذاها، اضافه کردن آب به آن، مانعی ندارد.
  • شما می توانید از سوراغ به شکل های مختلفی بهره ببرید. برای مثال، می توان این سس را به شکل استانبولی، همراه با برنج دم نموده و مصرف کرد و یا اینکه از آن به عنوان رومال نان یا یک چاشنی استفاده کرد.
  • دقت داشته باشید که زیاده روی در مصرف سوراغ می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه گردد.

تجربه طعم دلپذیر سوراغ با خرید غذا دریایی بندرعباس از خبرنگاران

همان طور که دیدید، یکی از مواد خاص موجود در طرز تهیه سوراغ، خاک سرخ هرمزگان؛ یعنی گلک است. اما تهیه این خاک سرخ خوراکی برای همه افراد، مقدور نیست، پس شاید بهتر باشد که برای چشیدن طعم این سس بی نظیر جنوبی، سری به سایت خبرنگاران بزنید و سس های آماده بسته بندی شده و بهداشتی را از این سایت و به صورت اینترنتی تهیه کنید. در این صورت، به وسیله قسمت خرید غذا دریایی بندرعباس اقدام کنید تا به منظور خود برسید. شاد و تندرست باشید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 2 بهمن 1403 بروزرسانی: 2 بهمن 1403 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 2360

به "طرز تهیه سوراغ با سبکی عجیب و منحصر به فرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوراغ با سبکی عجیب و منحصر به فرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید