زنجیر بست نشینی مسجد حکیم اصفهان را دزدیدند ، واکنش میراث اصفهان: در جریان جزئیات نیستیم

به گزارش مجله پیامکی، بیش از یک هفته از دزدیده شدن زنجیرهای بست نشینی مسجد حکیم اصفهان می گذرد اما کسی اطلاع دقیقی از وضعیت و چگونگی دزدیده شدن آنها ندارد.

زنجیر بست نشینی مسجد حکیم اصفهان را دزدیدند ، واکنش میراث اصفهان: در جریان جزئیات نیستیم

ایلنا: مسجد حکیم یا مسجد جورجیر از مساجد چهار ایوانی مربوط به سرانجام دوره صفوی در منطقه قدیمی باب الدشت اصفهان در سرانجامی بازار رنگرزان است. این مسجد در دوره شاه عباس دوم به دست پزشک او حکیم محمد داوود در محل ویرانه های مسجد جامع دیلمی جورجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد از قرن چهارم هجری بنا شده است.

کتیبه های سردرها و ایوان های داخل این مسجد به سال های 1067 تا 1073 هجری قمری مورخ است و آن ها را محمدرضا امامی خوشنویس معروف عصر صفویه نوشته است. سردر مسجد جوجیر در شمال غربی این مسجد قرار گرفته است. مسجد دیلمی جورجیر مسجد جامع صغیر نام داشته و در نیمه دوم قرن چهارم هجری مسجدی زیبا و باشکوه بوده است.

حدود یک هفته پیش سارقان به مسجد حکیم اصفهان می روند و زنجیر بست نشینی این مسجد تاریخی را می دزدند. حالا بیش از یک هفته از این اتفاق می گذرد و مدیرکل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با تایید دزدیده شدن این زنجیرها از نبود اطلاعات تکمیلی در این خصوص خبر می دهد.

فریدون الهیاری به ایلنا گفته است: با توجه به آنکه مسجد حکیم اصفهان یکی از مساجدی است که هیات امنایی اداره می گردد و در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیست از این رو در جریان جزییات آن نیستیم اما این روزها یگان حفاظت میراث فرهنگی اصفهان درصدد بررسی و پیگیری دزدیده شدن زنجیرهای در ورودی مسجد حکیم است.

هر چند برخی از کارشناسان معتقد هستند قدمت این زنجیرها به دوره شاه عباس دوم و دوره صفوی بازمی گردد اما الهیاری معتقد است: قدمت این زنجیرها به دوره متاخر بازمی گردد.

چند سال پیش نیز برای دزدیدن این زنجیر بست نشینی اقدام شده بود و حتی قیچی های آهن بری برای بریدن آن به مکان مسجد برده شده بود اما پیروز به دزدی نشده بودند

گفته می گردد این زنجیرها در زیبایی و ظرافت بی نظیر بودند و روی آنها مملو از جزییات و پرداخت های ظریف و نقوش بسیار زیبا بوده است.

شاهدان می گویند چند سال پیش نیز برای دزدیدن این اثر اقدام شده بود و حتی قیچی های آهن بری برای بریدن آن به مکان مسجد برده شده بود که در نهایت پیروز به دزدی نشده بودند اما جای قیچی ها روی این زنجیرها باقی مانده بود.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 11 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 238

به "زنجیر بست نشینی مسجد حکیم اصفهان را دزدیدند ، واکنش میراث اصفهان: در جریان جزئیات نیستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زنجیر بست نشینی مسجد حکیم اصفهان را دزدیدند ، واکنش میراث اصفهان: در جریان جزئیات نیستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید