نگاهی به قیمت برنج، گوشت و شکر در خرداد

به گزارش مجله پیامکی، آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می دهد که از بین انواع برنج، گوشت و شکر که شرایط قیمت آن ها در خرداد ماه سال جاری منتشر شده، قیمت تمام کالا ها بین 37 تا 105 درصد نسبت به خرداد سال گذشته افزایش داشته و بیشترین افزایش قیمت مربوط به مرغ بوده که قیمت آن بیش از دو برابر شده است.

نگاهی به قیمت برنج، گوشت و شکر در خرداد

به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار بیشترین افزایش قیمت در خرداد امسال مربوط به گوشت مرغ تازه بوده که قیمت آن با 105.6 درصد افزایش از حدود 12 هزار و 500 تومان در خرداد سال 1399 به نزدیک 26 هزار تومان در ماه مشابه امسال رسیده است. البته اخیرا قیمت این محصول به بیش از 35 هزار تومان هم رسیده و این در حالی است که نرخ مصوب مرغ 24 هزار و 900 تومان است.

اواخر سال گذشته هم شرایط نابسامانی در بازار مرغ حاد بود که باعث ایجاد صف های طولانی برای دریافت مرغ به قیمت تنظیم بازار در شرایط کرونایی شد. این در حالی است که نهاده های دام و طیورهمچنان ارز دولتی دریافت می نمایند و مرغ به قیمت مصوب باید در دسترس عموم مردم باشد.

اما در شرایطی که وزارت جهاد کشاورزی می گوید فراوری مرغ به مقدار احتیاج کشور بوده و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و تقصیر را به گردن وزارت صمت انداخته که وظیفه نظارت بر بازار و برخورد با گرانفروشی را دارد، مسئولان وزارت صنعت معدن تجارت (صمت) می گویند قرارگاه ساماندهی مرغ مسئول تامین و توزیع این کالاست؛ بنابراین این وزارتخانه مسوولیتی در این رابطه ندارد که بخواهد اظهارنظر کند. از طرف دیگر گزارش هایی از کمبود مرغ در بازار هم منتشر شده است.

افزایش قیمت برنج ایرانی نصف برنج خارجی

بعد از مرغ، قیمت برنج تایلندی بیشترین افزایش را داشته که قیمت آن در این مدت با 90.9 درصد افزایش به حدود 14 هزار و 800 تومان رسیده است. قیمت برنج پاکستانی هم با 51.4 درصد افزایش به 24 هزار و 600 تومان رسیده است.

اما افزایش قیمت در برنج های داخلی کمتر بوده است؛ به طوری که قیمت برنج طارم اعلا و داخلی هاشمی درجه یک در این مدت به ترتیب 40.7 و 39.9 درصد افزایش داشته و در خرداد امسال به حدود 36 هزار تومان و 35 هزار تومان رسیده است.

البته آینده بازار برنج در هاله ای از ابهام قرار گرفته است چراکه اواخر خرداد ماه دبیر انجمن واردنمایندگان برنج از طرح موضوع کاهش حذف دوره ممنوعیت واردات فصلی برنج خبر داده بود و گفته بود که دلیل طرح آن ذخیره کم برنج خارجی است و با توجه به اینکه واردنمایندگان هم تمایلی به واردات برنج برای دوره ممنوعیت ندارند، ممکن است کشور با کمبود برنج خارجی روبرو گردد.

امسال ممنوعیت فصلی از ابتدای مردادماه تا سرانجام آبان ماه اعمال خواهد شد و طبق اعلام وزارت صمت، تنها برنج هایی که قبل از 31 تیرماه دارای قبض انبار و اعلامیه ورود و بعلاوه ثبت سفارش باشند امکان اظهار و ترخیص دارند و خارج از آن به بعد از ممنوعیت می رسد. اما در تازه ترین مکاتبه گمرک ایران با وزارت صمت شرایط واردات برنج و ذخایر آن با توجه به اعمال ممنوعیت فصلی واردات و بلاتکلیفی کشتی های حامل برنج برای ورود به ایران مورد تاکید قرار گرفته و خواهان بازنگری در تاریخ ممنوعیت فصلی واردات این کالا جهت جلوگیری از کمبود برنج یا افزایش قیمت آن در ماه های آینده شده است.

شکر سومین کالا با بیشترین گرانی

اما در اصل رتبه سوم بیشترین افزایش قیمت به شکر می رسد که قیمت آن در خردادامسال 84.6 درصد نسبت به ماه مشابه سال 1399 افزایش یافته است؛ به طوری که قیمت هر کیلوگرم شکر سفید از 7000 تومان در خرداد سال قبل به 12 هزار و 800 تومان در ماه مشابه امسال رسیده است.

البته مشاهدات میدانی نشان می دهد قیمت شکر هم در بسته های 900 گرمی در مغازه ها به 15 تا 18 هزار تومان رسیده است. در این رابطه معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف نمایندگان و فراورینمایندگان اخیرا دلیل افزایش قیمت شکر را رو به اتمام بودن ذخایر شکر وارد شده با ارز دولتی اسم کرد و گفت که با توجه به اینکه شکر در حال حاضر با ارز نیمایی وارد می گردد دیگر مشمول نرخ گذاری تثبیتی نیست.

در این میان قیمت هرکیلو گوشت گوساله و گوسفندی با 51.7 و 37.4 درصدافزایش در خرداد امسال به حدود 116 هزار تومان و 128 هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال 1399 به ترتیب حدود 77 و 93 هزار تومان بوده است.

بر این اساس کمترین کاهش قیمت در خرداد امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل مربوط به گوشت گوسفندی بوده است.

کدام کالا ها طی یک ماه گران شدند؟

آنالیز قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه هم نشان می دهد قیمت همه اقلام یاد شده در خرداد امسال نسبت به ماه قبلش به جز برنج پاکستانی و گوشت گوسفندی با 0.4 و 2.1 درصد کاهش، افزایش یافته و اندازه افزایش قیمت ها طی یک ماه هم بین 1.2 درصد (گوشت گوساله) تا 3.5 درصد (شکر) بوده است.

منبع: فرارو
انتشار: 8 مرداد 1400 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 1695

به "نگاهی به قیمت برنج، گوشت و شکر در خرداد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به قیمت برنج، گوشت و شکر در خرداد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید