دیدنی های قونیه، شهر شعر و مذهب (قسمت دوم)

به گزارش مجله پیامکی، قونیه شهری است پر از آثار تاریخی و مساجدی با معماری اسلامی در ترکیه. این شهر بهشت کسانی است که دوست دارند بافت قدیمی، سنتی و تاریخی را در سطح شهر به وضوح ببینند. در مرکز قونیه مساجد تاریخی زیادی واقع شده است و به هر سو که نگاه کنی، بنایی تاریخی ما را به سمت خود می خواند. در ادامه معرفی دیدنی های قونیه با خبرنگاران همراه باشید تا با دیگر جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر آشنا شوید.

دیدنی های قونیه، شهر شعر و مذهب (قسمت دوم)

مطالعه قسمت اول

بناهای تاریخی، مقبره ها، مساجد و موزه های قونیه همگی دست در دست هم داده اند تا از این شهر، مقصد پرطرفدار گردشگری بسازند و گردشگران را از سراسر دنیا به این شهر زیبا جذب نمایند. در ادامه با خبرنگاران همراه شوید تا با دیگر دیدنی های قونیه آشنا شوید.

دهکده سیله (Sille)

سیله یک روستای کوچک در نزدیکی قونیه است. این روستا یکی از معدود روستاهایی است که تا سال 1922 در آن مردم به زبان یونانی کاپادوکیه سخن می گفتند. در دهکده سیله یونانیان زندگی می کردند که بیش از 800 سال مسالمت آمیز کنار ترک های قونیه می زیستند. دلیلی این همزیستی مسالمت آمیز مولانا بود، کسی که شاهد اعجازی بود که در نزدیکی صومعه مسیحی ارتدکس سنت چاریتون روی داد. مولانا از این صومعه مسجدی ساخت.

در این روستا کلیساهایی وجود دارند که قدمت آن ها به دوران بیزانس می رسد که از آن جمله می توان به کلیسای سنت هلنا و کلیسای کوچک اشاره نمود که هر دو به تازگی بازسازی شده اند. داخل کلیسای سنت هلنا پر از نقاشی های دیواری رنگارنگ است. کلیسای کوچک هم روی تپه ای، پشت روستا قرار گرفته است و امروزه به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرد که به نمایش انواع ساعت های دیواری و دیگر نوع ساعت ها اختصاص یافته است. در خیابان های این روستا خانه های چوبی بسیار دوست داشتنی قرار دارند و این در حالی است که لبه های صخره ها با سکونت گاه های غاری باستانی معین شده اند.

مسجد صاحب عطا

اینجا مجموعه ای است که از یک مسجد، خانه درویش، مقبره و حمام تشکیل شده که بین سال های 1258 تا 1283 ساخته شده است. سردر ورودی این مجموعه بسیار زیبا آذین داده شده است و داخل مسجد هم اگر بروید، با محراب کاشی کاری شده بسیار زیبایی به رنگ آبی روبرو می شوید. خانه درویش هم کاشی کاری های آبی بسیار زیبا و داخل آن آجرهای قرمزی دارد که به موزه تبدیل شده و مجموعه ای مجذوب کننده از وسایل و اشیای مذهبی در آن به نمایش گذاشته شده است.

در راه خود به مسجد، با مدرسه سیرچالی روبه رو می شوید که در سال 1242 ساخته شده است. این دانشکده الهیات سابق، روی دیوارهای داخلی خود چند نمونه تزئینی کاشی دارد که توجه هر گردشگری را به خود جلب می نماید. در این مسجد مجموعه ای از سنگ قبرهای اسلامی قرار گرفته است.

مساجد قونیه

بخش مرکزی قونیه تعداد زیادی از دیگر نمونه های معماری مذهبی دارد که به خوبی محافظت شده اند. به خصوص بازدید از مسجد ایپلیچیلر را در خیابان علاالدین از دست ندهید. تنها یک مسجد از این مجموعه به جای مانده که در سال 1201 ساخته شده و در سمت شرقی قلعه قدیمی در قونیه قرار گرفته است. این مکان همان طور که از نامش پیدا است، در ابتدا به وسیله خانواده ای که تولیدنماینده نخ بودند وقف شد. این ساختمان مربع شکل 2 گنبد بیضی و یک گنبد گرد دارد و روی 12 ستون بزرگ قرار گرفته است. محراب مسجد بسیار زیبا بوده و از جنس مرمر ساخته شده است. زمانی مولانا و بعلاوه پدرش در این مسجد تدریس می کردند.

مسجد برج (Tower Mosque) هم در منطقه بازار قرار گرفته است و یکی از جاهایی است که در سفر به قونیه حتما باید سری به آن زد. این مسجد در سال 1658 ساخته شده است اما بعدها رو به ویرانی رفت تا اینکه در سال 1811 آن را بازسازی کردند. سقف مسجد هشت گنبد دارد که با 10 ستون پشتیبانی می گردد و مجموعه ای از جامه های مربوط به قرن 14 و 15 در داخل اتاقی درون ساختمان نگهداری می گردد.

موزه کویون اوغلو (Koyunoglu Museum)

مشتاقان و علاقه مندان احمد عزت کویون اوغلو یکی از اعضای قدیمی ترین خانواده های قونیه، پس از مرگش مجموعه ای از عجیب ترین و جالب ترین اشیای هنری، اشیای قوم نگاری، اقلام زمین شناسی و وسایل ساده او را وقف کردند و به شهر قونیه اهدا نموده و به نمایش گذاشتند. این موزه که از این مجموعه تشکیل شده، به یکی از دیدنی های قونیه تبدیل شده است. این ساختمان گنجینه ای از نمایشگاه اشیای عجیب و غریب و شگفت انگیز است، از نقاشی های نادر، نسخه های خطی و فرش گرفته تا اسباب بازی هایی به شکل حیوانات (پر شده از پوشال، دانه ها، پنبه و مواد مشابه) و انواع ساعت ها. کسانی که عاشق چیزهای عجیب و غیرعادی هستند، می توانند با بازدید از این موزه، تجربه فراموش نشدنی از سفر به قونیه کسب نمایند.

منبع: کجارو / planetware.com
انتشار: 29 آذر 1403 بروزرسانی: 29 آذر 1403 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 2348

به "دیدنی های قونیه، شهر شعر و مذهب (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های قونیه، شهر شعر و مذهب (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید