دستیابی محققان جهاد دانشگاهی به فناوری جدید استحصال فلز روی در کشور

به گزارش مجله پیامکی، طرح پژوهشی روش های نوین استحصال روی در کشور، از حدود دو سال پیش توسط پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی شروع شده است و در حال حاضر به صورت پایلوت در حال اجرا است. این روش به صورت صنعتی در کارخانه های فرآوری مواد معدنی کشور پیاده سازی خواهد شد.

دستیابی محققان جهاد دانشگاهی به فناوری جدید استحصال فلز روی در کشور

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کانادا در مقطع دبیرستان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

محمد مشکینی، معاون پژوهشی پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی در گفت وگو با خبرنگاران، در مورد روش های نوین استحصال روی در کشور گفت: منابع این فلز به صورت های سولفیدی و اکسیدی وجود دارد. تا به امروز در کشور ما از روش های قدیمی برای استحصال این فلز استفاده شده است. در حال حاضر با توجه به روبه اتمام بودن منابع موجود و افزایش پیچیدگی کانسارهای جدید، بازدهی این روش ها به شدت کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: روشی که در جهان برای کانسارهای پیچیده تر استفاده می گردد، روش های لیچینگ تحت فشار است. این روش گران قیمت است و در کشور ما استفاده از آن به دلیل مسائل تکنولوژیکی امکان پذیر نیست. به طور کل جهان نیز در حال حرکت به سمت استفاده از روش های لیچینگ اتمسفری است. چون این روش ساده تر و ارزان تر است و ما در پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی، توانستیم مراحل آزمایشگاهی و پایلوت آن را با پیروزیت انجام داده و دانش آن را بومی کنیم.

به گفته این پژوهشگر، این طرح با همکاری اساتید دانشگاه صنعتی اراک و از حدود دو سال گذشته شروع شده است و در حال حاضر به صورت پایلوت در حال اجرا است. این پژوهشگران قصد دارند که این روش را به صورت صنعتی در کارخانه های فرآوری مواد معدنی کشور پیاده سازی نمایند.

محقق پژوهشکده فرآوری مواد معدنی، در مورد دستاوردهای سازمان جهاد دانشگاهی در چهل سال گذشته، گفت: عظیم ترین دستاورد این سازمان، ایجاد حلقه ارتباط بین صنعت و دانشگاه است. عموماً دانشگاه به طور صرف در موارد آکادمیک فعالیت می نماید و صنعت هم درگیر مسائل گاها حتی کوچک است. برخی اوقات که دچار مسائل عظیم تر بوده نیز به خاطر بوروکراسی های پیچیده دانشگاه، به سمت دانشگاه نیامده. برای همین به طور معمول ارتباط بسیار کمی با هم دارند. ولی جهاد توانسته با شناسایی نیازها، این مسائل را حل نماید.

مشکینی اعلام کرد: در چهل سال گذشته جهاد دانشگاهی در زمینه های علمی وسیعی ورود و در برخی بسیار پیروز عمل نموده است. به نظر می رسد که اکنون وقت تمرکز هرچه بیشتر بر فعالیت های پیروز جهاد و آسیب شناسی عدم پیروزیت زمینه های ضعیف تر رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 5 مهر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 1112

به "دستیابی محققان جهاد دانشگاهی به فناوری جدید استحصال فلز روی در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستیابی محققان جهاد دانشگاهی به فناوری جدید استحصال فلز روی در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید