خواص کره بادام زمینی و هر آنچه که درباره آن باید بدانیم
به گزارش مجله پیامکی، بادام زمینی (peanut) و کره بادام زمینی (peanut butter) جز خوراکی هایی هستند که طرفداران زیادی را در همه سنین به خود اختصاص داده اند. اگر در پی یکی از کامل ترین و مقوی ترین خوراکی ها در وعده های غذایی خود هستید، قطعا کره بادام زمینی بهترین گزینه است. پیش از آنکه بخواهیم درباره خواص، مضرات و سایر اطلاعات راجع به کره بادام زمینی توضیح دهیم، تصمیم گرفتیم در ابتدا با تاریخچه کره بادام زمینی آشنا شویم پس با ما همراه باشید. ایده تولید کره بادام زمینی برای اولین بار در سال 1884 از طریق مارچلوس گیلمور ادسون (Marcellus Gilmore Edson) مطرح و اجرا شد. کره بادام زمینی تولید شده از طریق ادسون مانند کره و شیر دارای قوام بود که این تولید، تعجب عموم را برانگیخت. پس از اینکه همگان از این ایده و تولید باخبر شدند، یک تاجر اهل سوئیس به نام جورج بیل تصیم بر آن گرفت که کره بادام زمینی را به صورت میان وعده، تولید انبوه کند و در اختیار عموم قرار دهد که حاصل این کار، درآمد بسیار بالایی بود که نصیب این تاجر شد.
بیشتر بدانید:خواص و ضررهای بادام زمینی
- پس از اینکه راجع به تاریخچه کره بادام زمینی اطلاعات لازم و کافی را کسب کردیم، حال وقت آن رسیده که به خواص شگفت انگیز کره بادام زمینی بپردازیم پس با ما همراه باشید.
- خواص بیشمار و مواد مغذی کره بادام زمینی به راحتی می تواند انرژی که یک فرد در طول روز به آن نیاز دارد را تامین کند. به طور کلی کره بادام زمینی دارای دو نوع است که نوع اول آن دارای بافت نرم و خامه ای می باشد و در نوع دوم تکه های خرده شده بادام زمینی به کره اضافه می شود. افزون بر موارد ذکر شده، کره بادام زمینی سرشار از پروتئین، ویتامین و املاح معدنی است که از جمله این ویتامین ها می توان به اسید فولیک، ویتامین E، مس، منیزیم، سلنیم، روی و رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی اشاره کرد.
کلسیم | 45 میلی گرم |
آهن | 109 میلی گرم |
منیزیم | 160 میلی گرم |
فسفر | 319 میلی گرم |
پتاسیم | 745 میلی گرم |
سدیم | 17 میلی گرم |
حال وقت آن رسیده است که به بررسی فواید کره بادام زمینی و همچنین توضیحات کامل هر یک بپردازیم.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد پروتئین ها و تأثیر آن بر بدن
خواص کره بادام زمینی:
1- کاهش وزن
- قرار گرفتن میزان بالای چربی های غیر اشباع تک زنجیره ای و مواد مغذی دیگر در کره بادام زمینی سبب شده که این ماده غذایی، به یکی از خوراکی های محبوب در کل دنیا جهت کاهش وزن تبدیل شود. کره بادام زمینی حاوی چربی و کالری بسیار بالایی است که خوردن میزان کمی از آن می تواند، کالری و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند.
2- پیشگیری از دیابت
- کره بادام زمینی از مبتلا شدن به دیابت جلوگیری می کند و همچنین فیبرهای غذایی فیتوسترول و منیزم قرار گرفته در بادام زمینی می تواند مانع از ابتلا به دیابت نوع دوم شود. طبق آزمایشاتی که بر روی کره بادام زمینی انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف 31 گرم کره بادام زمینی (حدود دو قاشق غذاخوری) در بازه زمانی حداقل پنج روز در هفته، خطر ابتلا به دیابت را تا 30 درصد کاهش می دهد.
3- ضد کلسترول
- اگر از کلسترول بالا رنج می برید، بهترین پیشنهاد استفاده از کره بادام زمینی است که به دلیل وجود چربی های مفید می توان میزان کلسترول را تا حد زیادی کاهش داد. افزون بر موارد ذکر شده، پزشکان توصیه دارند که افراد با بیماری قلبی، نباید استفاده از بادام زمینی را فراموش کنند.
4- تقویت انرژی
- پروتئین، فیبر و اسیدهای مفید قرار گرفته در کره بادام زمینی سبب حفظ و تقویت انرژی مورد نیاز بدن در طول روز می شود. همچنین کره بادام زمینی می تواند به پایدار نگه داشتن و جلوگیری از افت ناگهانی قند خون نقش به سزایی داشته باشد.
5- حفظ سلامت اعصاب
- منیزیم جزو مواد مغذی ضروری و مورد نیاز بدن است که منجر به تقویت عملکرد بیش از 300 فعالیت بیوشیمیایی در بدن می شود. اگر در پی افزایش میزان منزیم در بدن خود هستید، نباید از کره بادام زمینی غافل شوید.
6- افزایش حفظ آرامش و خونسردی
- کره بادام زمینی دارای استرول گیاهی به نام بتاسیتوسترول است. شاید با خود بگویید که بتاسیتوسترول چیست و چه کاری را برعهده دارد؟ بتاسیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول کمک می کند و در مواقع که استرس داریم، کلسترول را در تعادل با سایر هورمون ها نگه می دارد. بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، از دیگر فواید مهم بتاسیتوسترول است.
7- افزایش ضریب و بهره هوشی
- طبق مطالعاتی که پژوهشگران بر روی کره بادام زمینی انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که چربی های غیر اشباع شده تک زنجیره ای موجود در کره بادام زمینی، سبب حفظ سلامت و بهبود عملکرد مغز و در نتیجه افزایش ضریب و بهره هوشی می شود. از دیگر فواید مهم کره بادام زمینی می توان به وجود آنتی اکسیدان و خاصیت ضد التهابی آن اشاره کرد که در نتیجه به کاهش استرس مغز کمک شایانی می کند.
8- سلامت استخوان
- ویتامین کا (K) موجود در کره بادام زمینی منجر به انتقال کلسیم به بدن و در نهایت حفظ سلامت استخوان ها می شود. از دیگر فواید ویتامین K که در کره بادام زمینی قرار گرفته است، می توان به بهبود انعقاد طبیعی خون اشاره کرد.
9- ضد سرطان
- کره بادام زمینی سرشار از ریزوراترول است که این ماده شیمیایی از سرطان روده پیشگیری می کند. هم چنین فیتوسترول موجود در کره بادام زمینی، رشد سلول های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را به طور چشمگیری کاهش می دهد. به تازگی پزشکان طبق بررسی و تحقیقاتی که انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که کره بادام زمینی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد پیشگیری می کند.
10- مبارزه با سوءتغذیه
بادام زمینی در میان کشورهایی مانند چین، هند و آفربقا از محبوبیت بالایی برخوردار است. چرا که با سوءتغذیه مبارزه می کند و بیشتر افراد انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت های روزانه خود را با استفاده از خواص کره بادام زمینی به دست می آورند.
از ویتامین های موجود در بادام زمینی می توان به ویتامین B، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B6 و ویتامین B9 اشاره کرد که هرکدام از این ترکیبات نقش مهم و اساسی در سوخت وساز و رشد بدن ایفا می کنند.
مصارف کره بادام زمینی
- کره بادام زمینی در شیرینی پزی برای پختن شیرینی، کوکی و کیک ها کاربرد فراوان دارد
- برای تهیه ذرت بو داده می توان کره بادام زمینی را بر روی ذرت ذوب کرد
- برای درست کردن سس، مخصوصا سس هایی با رسپی آسیایی از کره بادام زمینی می شود
- برای داشتن یک صبحانه قوی و پر انرژی می توان یک قاشق از کره بادام زمینی را با جوی دوسر مخلوط و میل کرد
- کره بادام زمینی را می توان با مواد خوراکی از جمله میوه، شکلات، ژله و کرفس استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس پستو؛ برای نان پستو، پاستا و پیتزا
خوردن کره بادام زمینی برای چه افرادی ممنوع است؟
تا اینجا با تاریخچه، فواید و سایر اطلاعات مهم کره بادام زمینی آشنا شدیم، حال وقت آن رسیده که به مضرات و موارد منع مصرف کره بادام زمینی بپردازیم:
- در دو سال اولیه تولد نوزاد، به هیچ وجه نباید از کره بادام زمینی به عنوان تغذیه کودک استفاده کرد که این مورد باید مورد توجه کلیه مادران قرار گیرد.
- افرادی که مستعد به سنگ کلیه و مثانه هستند، بهتر است از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات ها از جمله کره بادام زمینی پرهیز کنند زیرا این ترکیبات احتمال بروز سنگ کلیه و سنگ مثانه را افزایش می دهد.
در این مقاله به تاریخچه، خواص، موارد منع منصرف و سایر اطلاعات کره بادام زمینی پرداختیم. نظر شما راجع به سایر ویژگی های کره بادام زمینی چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: اُکالا