روستای فشکور مازندران؛ سفر به آلپ ایران
به گزارش مجله پیامکی، روستای فشکور از جاهای دیدنی مازندران است که در مقایسه با شهرهای دیگر مازندران کمتر موردتوجه گردشگران قرار گرفته است. منظره ها طبیعی و زیبای دهکده رویایی فشکور شما را به یاد کارتون بچه های آلپ می اندازد.
این روستای سرسبز همواره غرق در مه است و با داشتن جاذبه های بکر و بی نظیر و هوای عالی برترین انتخاب برای سفر محسوب می گردد.
اگر دوست دارید همه چیز را درباره روستای فشکور در مازندران بدانید، این مطلب را از مجله گردشگری خبرنگاران از دست ندهید.
روستای فشکور کجاست؟
روستای فشکور در استان مازندران، شهرستان چالوس، 20 کیلومتری مرزن آباد است.
برترین زمان بازدید از روستای فشکور چه موقعی است؟
برترین زمان بازدید از روستای فشکور از اواسط بهار تا آخر تابستان است.
جاهای تماشای روستای فشکور کدام است؟
جاهای تماشای روستای فشکور عبارتند از: آسیاب آبی آیسورار، جنگل مه گرفته فشکور، خانه های سنتی و بافت روستا، تنگه الیت، امامزاده فقل فصیح، امامزاده فضل فاضل.
در بازدید از روستای فشکور کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در روستای فشکور اقامتگاه های بومگردی و کلبه های جنگلی برترین انتخاب هستند.
مشخصات روستای فشکور
روستای توریستی فشکور که از زیباترین جاهای تماشای مازندران است، در جاده چالوس و نزدیک مرزن آباد واقع شده است. این مقصد ییلاقی مجذوب نماینده، زمستان های سرد و پربرف و تابستان های خنک و پر از مه دارد. روستای توریستی فشکور مازندران حدود 2 هزار متر از سطح دریا فاصله دارد.
می گویند علت انتخاب این نام برای روستا، پوشش گیاهی کوه های منطقه به نام فَش است. گیاه فَش برای درمان نوعی قارچ پوستی استفاده می گردد و در این روستا به وفور پیدا می گردد.
این روستا قدمتی دیرینه دارد و وجود گورستان تاریخی و بقایای قلعه های سنگی شاهد این موضوع هستند.
22 خانوار در دهکده فشکور زندگی می نمایند و جمعیت آن کمتر از 100 نفر است. شغل اصلی مردم دهکده فشکور دامداری، زنبورداری و باغداری است. مردم فشکور به زبان مازندرانی یا طبری با لهجه چالوسی صحبت می نمایند.
روستای فشکور کجاست؟
آدرس روستای فشکور در استان مازندران، جاده چالوس، 20 کیلومتری مرزن آباد، جاده فرعی چال زمین، بعد از روستاهای تویر، کتیر، مرس و مکار، دهستان کوهستان است.
لوکیشن روستای فشکور روی گوگل مپ
برترین مسیر دسترسی به روستای فشکور
برترین مسیر دسترسی به روستای فشکور، جاده چالوس است. برای رفتن به روستای فشکور در جاده چالوس، باید سیاه بیشه، دزدبند و ماسال را رد کنید. وقتی تابلوی چال زمین را دیدید، وارد مسیر فرعی می شوید.
بعد از ورود به جاده چال زمین تا روستای فشکور 16 کیلومتر راه دارید. در مسیر، روستاهای دهنار، تویر، کتیر و مرس را رد می کنید تا به این مقصد مجذوب نماینده برسید.
برترین وسیله نقلیه برای بازدید از روستای فشکور بدون شک ماشین های آفرود هستند، اما در شرایطی که هوا خوب باشد با ماشین های سواری معمولی هم می توانید به بازدید از این روستا بروید.
با شرایط جاده چالوس که آشنایی دارید؛ اما جاده مسیر فرعی یعنی جاده چال زمین به سمت روستا، شب ها و در زمان بارندگی مناسب تردد نیست. چون مه زیاد است و جاده تاریک و خلوت است و در صورت بروز مشکل ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا نیروهای امدادی برسند. پس قبل از سفر به روستای فشکور مازندران اول شرایط هوا را آنالیز کنید و در صورت بارندگی بهتر است که سفرتان را به روز دیگری که هوا صاف است، موکول کنید.
فاصله تهران تا روستای فشکور
فاصله تهران (از میدان آزادی) تا روستای فشکور 131 کیلومتر است و حداقل 1 ساعت و 40 دقیقه تا 2 ساعت طول می کشد به روستا برسید.
فاصله چالوس تا روستای فشکور
فاصله چالوس تا روستای فشکور 48 کیلومتر است و حدود 50 دقیقه طول می کشد. برای رفتن از شهر چالوس به روستای فشکور، وقتی از چالوس جاده را به سمت جنوب می روید، بعد از رد کردن مرزن آباد و تابلوی ماسال، تابلوی چال زمین را می بینید و وارد جاده فرعی می شوید.
برترین زمان بازدید از روستای فشکور
برترین زمان بازدید از روستای فشکور نیمه اول سال است؛ چون هوا معتدل و مناسب طبیعت گردی است و جاذبه های طبیعی در برترین شرایط قرار دارند. البته تعطیلات نوروز و شهریور ماه، همواره شلوغ است.
خرداد ماه و اوایل مهر، هم از نظر آب وهوا و زیبایی طبیعت و هم از نظر خلوتی برترین زمان بازدید از روستای فشکور است. نیمه دوم سال مناسب بازدید از روستا نیست؛ چون هوا خیلی سرد می گردد و نمی توانید از زیبایی های طبیعت لذت ببرید.
جاهای تماشای روستای فشکور
جاهای تماشای روستای فشکور چالوس شامل جاذبه های طبیعی، تاریخی، سبک زندگی روستایی و زیارتگاه ها است. با توجه به علایق خود می توانید برای بازدید از جاهای تماشای که دوست دارید، زمان بگذارید. برترین جاهای تماشای روستای فشکور به ترتیب زیر هستند:
- آسیاب آبی آیسورار
کنار رودخانه روستای فشکور آسیاب آبی آیسورار که یکی از جاهای تماشای استان مازندران است، واقع شده است. آیسورار به معنی سرچشمه آسیاب ها است و چون از آسیاب های آبی اصلی محسوب می گردد، نام آیسورار را روی آن گذاشته اند. بد نیست بدانید که رود چالوس از رود فشکور سرچشمه می گیرد.
- طبیعت مه گرفته فشکور
فشکور جایی است که آسمان و زمین به هم می رسند. طبیعت مه گرفته فشکور یکی از مجذوب نماینده ترین صحنه هایی است که در سفر به این روستا می بینید. با قدم زدن میان ابرها در حالی که شبنم های ریز پوستتان را نوازش می نمایند، حس می کنید به سرزمینی رویایی سفر نموده اید.
- خانه های سنتی و بافت روستا
یکی از جالب ترین جاهای تماشای روستای فشکور خانه های سنتی و بافت زیبای روستا است. تماشای خانه هایی به سبک قدیم با سقف های شیروانی رنگی و گلدان های شمعدانی زیبا، در حالی که صدای خروس ها و پرندگان به گوش می رسد، سبک زندگی روستایی مملو از آرامش را برایتان به تصویر می کشد.
- امامزاده فقل فصیح
یکی دیگر از جاهای تماشای روستای فشکور در مازندران که از جاذبه های گردشگری مذهبی محسوب می گردد، امامزاده فقل فصیح است. امامزاده فقل فصیح از نوادگان امام جعفر (ع) است و قدمت تاریخی زیادی دارد. این امامزاده داخل روستا واقع شده است، ولی امکاناتی ندارد.
- امامزاده فضل فاضل
یکی دیگر از جاهای تماشای روستای فشکور مازندران، امامزاده فضل فاضل است. امامزاده فضل فاضل روستای فشکور در فاصله 21 کیلومتری روستا واقع شده است. قدمت بنای این امامزاده به قرن دهم می رسد و از بناهای زیارتی و تاریخی محسوب می گردد.
در اطراف بنای امامزاده فضل فاضل ظروفی سفالی پیدا شده که قدمت آن ها به صدها سال قبل می رسد و از خود امامزاده هم قدیمی تر است.
جاهای تماشای اطراف روستای فشکور
نه تنها جاذبه های داخل روستا، بلکه جاهای تماشای اطراف روستای فشکور هم ارزش تماشا دارند. البته بهتر است بدانید که اطراف روستا پر از جاذبه های طبیعی بکر و بی نظیر است؛ از رودها، چشمه ها و آبشارها گرفته تا جنگل های مه گرفته، همگی مجذوب نمایندهیت منحصربه فرد خودشان را دارند.
- روستای سینوا
یکی از جاهای تماشای اطراف روستای فشکور روستای سینوا است. روستای سینوا در 5 کیلومتری چالوس واقع شده است. فاصله روستای سینوا با روستای فشکور 50 کیلومتر است و حدود 1 ساعت و 15 دقیقه با ماشین راه است.
البته مدت زمان رسیدن به روستای سینوا بستگی به شرایط جاده، حجم ترافیک و تعداد و زمان توقف در بین راه دارد. روستای سینوا نزدیک به چالوس است و بعد از مرزن آباد واقع شده است.
برترین جاهای تماشای روستای سینوا عبارتند از: جنگل سینوا، رودخانه سردآبرود، رودخانه چالوس، مرداب هسل و جنگل فین چالوس.
- روستای ناتر
فاصله روستای ناتر تا روستای فشکور تقریبا 5 کیلومتر و نیم است و با توجه به شرایط جاده حدودا 10 تا 15 دقیقه طول می کشد. این روستا یکی دیگر از مجذوب نماینده ترین جاهای تماشای نزدیک به روستای فشکور است که مثل نگینی سرسبز در گوشه ای از جاده چالوس می درخشد.
در روستای ناتر می توانید تجربه ای واقعی از زندگی روستایی به سبک قدیم داشته باشید. قدمت روستا به 2500 سال قبل می رسد و خانه های آن کاهگلی، سنگی و چوبی هستند. یونجه زارها و جالیزها، صدای آواز پرندگان و مرغ و خروس ها، انبوه درختان پنهان در میان ابرها و صدای آب رودخانه شما را به سرزمین رویاها می برد.
روستای ناتر در مرتفع ترین نقطه کوهستان واقع شده است و به کلاردشت مشرف است. این روستا 44 چشمه معدنی دارد که مورد توجه گردشگران هستند. از طبیعت بکر و زیبا تا خانه های کاهگلی همگی روستای ناتر را به مقصدی جالب برای سفر تبدیل نموده اند.
- رودخانه سردآبرود
رودخانه سردآبرود یکی از 4 رودخانه حفاظت شده ایران در کلاردشت است که از قله های تخت سلیمان، یخچال طبیعی علم کوه و البرز شمالی سرچشمه می گیرد. این رودخانه 4 فصل است و از جاهای تماشای کلاردشت محسوب می گردد.
فاصله رودخانه سردآبرود تا روستای فشکور 50 کیلومتر است و حدود 1 ساعت تا 1 ساعت و 15 دقیقه طول می کشد.
- مرداب کندوچال
مرداب کندوچال در قلب پارک جنگلی فین بین درختان انبوه پنهان است. عمق تالاب کندوچال در پارک جنگلی فین بین 4 تا 5 متر است و 1 هکتار مساحت دارد. برترین زمان بازدید از مرداب کندوچال اردیبهشت ماه است. پرندگان و گیاهان و طبیعت زیبا از جاذبه های اصلی مرداب کندوچال هستند.
فاصله مرداب کندوچال تا روستای فشکور تقریبا 1 ساعت (41 کیلومتر) است.
- پارک جنگلی سعدآباد
پارک های جنگلی همواره از محبوب ترین جاهای گردشگری مازندران هستند، چون هم از طبیعت گردی می توانید لذت ببرید و هم امکانات رفاهی لازم را دارند. یکی از جاهای تماشای اطراف روستای فشکور مازندران، پارک جنگلی سعدآباد است. پارک جنگلی سعدآباد در بیرون از شهر مرزن آباد و در مسیر جاده چالوس واقع شده است.
این پارک امکاناتی از قبیل سرویس بهداشتی، عبادتگاه، زمین بازی بچه ها، آلاچیق، سوییت اجاره ای، سوپرمارکت، پارکینگ و رستوران دارد. امکان کمپ زنی هم در پارک جنگلی سعدآباد فراهم است.
فاصله پارک جنگلی سعدآباد مرزن آباد تا روستای فشکور 21 کیلومتر است و حدود 35 دقیقه طول می کشد.
امکانات تفریحی روستای فشکور
امکانات تفریحی روستای فشکور مربوط به طبیعت و در فضای آزاد است، به همین علت حتما برنامه سفرتان را برای نیمه اول سال بچینید.
طبیعت روستای فشکور تنوع زیادی دارد و در گوشه و کنار روستا مجذوب نماینده ترین تفریحات را تجربه خواهید کرد. جنگل فشکور، آبشار فشکور، لاس دره، چشمه ها، روستای خارس، لزک، کشان بند و گاوسرای زردک تنها چند مورد از جاهای تفریحی روستای فشکور مازندران هستند.
تماشای هنر صنایع دستی مثل نمدزنی، کاموابافی و یا دام پروری و زنبورداری هم برای خیلی از گردشگران تفریحاتی جالب به شمار می رود. یکی دیگر از تفریحات روستای فشکور جمع آوری گیاهان دارویی است.
اگر به عکاسی علاقه دارید، در روستای فشکور مازندران سوژه های عکاسی زیادی در انتظارتان هستند. از طبیعت سرسبز، رودخانه و چشمه ها گرفته تا سبک زندگی و خانه های روستایی منظره ها بی نظیری برای عکاسی هستند.
پیک نیک در کنار رودخانه فشکور و یا پارک تفریحی پی قلعه از دیگر امکانات تفریحی روستای فشکور در مازندران است.
اقامتگاه در روستای فشکور
برای اقامت در روستای فشکور می توانید کمپینگ در روستا یا اقامتگاه های بومگردی را انتخاب کنید. البته امکان اجاره ویلا یا سوییت در مرزن آباد و چالوس نیز فراهم است.
اگر به کمپینگ علاقه دارید، چادر زدن در روستای فشکور و تماشای آسمان شب پرستاره و طلوع آفتاب لذت بخش ترین نوع اقامت برای شما خواهد بود.
اما اگر دوست دارید امکانات کاملی داشته باشید، پیشنهاد می دهیم شب مانی در اقامتگاه های بومگردی روستای فشکور مانند اقامتگاه بومگردی بابا نوروز و اقامتگاه بومگردی عمو سلطان را تجربه کنید.
یکی از اقامتگاه های بومگردی نزدیک به روستای فشکور نیز کلبه عمو جلال است.
توصیه هایی برای سفر به یادماندنی به روستای فشکور
- قبل از سفر با راهداری تماس بگیرید و در صورتی که شرایط آب وهوا مساعد بود و بارندگی نبود، سفر کنید.
- زباله های خود را جمع کنید و هیچ نوع زباله ای، حتی پوست و هسته میوه را در طبیعت رها نکنید.
- کفش راحت و مناسب طبیعت گردی بپوشید و لباس گرم همراه خود داشته باشید.
- برای یاری به اقتصاد مردم روستا از محصولات محلی مثل لبنیات بخرید.
- به عقاید و سنت های مردم محلی احترام بگذارید.
- به طبیعت آسیب نرسانید.