فناوری نانو به جنگ سلول های سرطانی می روند ، جهشی بزرگ در درمان بیماری های صعب العلاج

به گزارش مجله پیامکی، محققان دانشگاه کمبریج با کشف روشی جدید به یاری فناوری نانو توانستند سلول های سرطانی را مهار نمایند.

فناوری نانو به جنگ سلول های سرطانی می روند ، جهشی بزرگ در درمان بیماری های صعب العلاج

به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران، تحقیق درباره روش های جلوگیری، معالجه یا حتی درمان سرطان برای قرن ها در حال اجرا و پیشرفت بوده است. به عنوان مثال دود دودکش ها یک عامل سرطان در قرن 18 بوده است. از آن موقع تا به حال منابع دیگری مثل دود سیگار، رژیم و سبک زندگی نامناسب عوامل سرطان زا شناخته شده اند. با این وجود همواره مشکل در شناسایی علل یا علائم سرطان نبوده بلکه درمان های ایده آل و لازم برای ریشه کن کردن بیماری مشکل زاست.

در حالی که پرتودرمانی و شیمی درمانی از اوایل دهه 1900 تا به امروز توسعه و گسترش یافته اند و زندگی انسان های بیشماری را نجات داده اند، اما همچنان روش های ناخوشایند و تهاجمی برای بیماران هستند؛ بنابراین همچنان جستجو برای درمان های جدید و ایده آل در آزمایشگاه های تحقیقاتی و مراکز درمانی در سراسر دنیا انجام می گردد.

در سال های اخیر، دانشمندان به دنبال روش های جدید درمان سرطان با استفاده از رابط های کوچک ریبونوکلئیک اسیدی (siRNA)، مولکول های دو رشته ای ضد سرطان، هستند.

با این حال، ثابت شده است که انتقال یک عامل ضد سرطان به سلول های ضدسرطانی به دلیل ناپایدار بودن siRNA ها باعث از بین رفتن دفاع سلول می گردد و این یک چالش است. اما محققان و دانشمندان به خوبی از قدرت داروی ضد سرطان و توانایی آن در جلوگیری از بیان ژن های تحریک نماینده سرطان آگاهند و کوشش می نمایند تا راه چاره هایی برای انتقال siRNA به سلول های سرطانی پیدا نمایند.

تحقیقات دانشگاه کمبریج ممکن است راه های مورد احتیاج برای غلبه بر چالش های موجود را پیدا کند. دکتر دیوید جیمنز از دپارتمان مهندسی شیمی و زیست فناوری کمبریج، به مطالعه رو به جلو برای استفاده از نانوذرات به منظور ایجاد فناوری های انتقال siRNA به سلول های سرطانی، معتقد است این نانوذرات که به چهارچوب های آلی-فلزی (MOF) معروفند مشکل از بین رفتن عوامل ضد سرطانی پیش از رسیدن به سلول های سرطانی را برطرف نموده است. این عوامل تنها یک بار در سلول های سرطانی تجزیه می شوند.

نانوذرات MOF ترکیبات سه بعدی هستند که توانایی مونتاژ بلوک های سازنده آلی و فلزی را دارند. با استفاده از سیستم های محاسباتی پیشرفته آزمایشگاهی، دکتر جیمنز و گروهش شبیه سازی هایی برای طراحی MOF ها انجام دادند که بطور ایده آل مولکول های siRNA را به سلول های سرطانی می برد و به محض رسیدن siRNA ها تجزیه می شوند.

علاوه براین نانوذرات MOF که گروه کمبریج طراحی نموده بودند می توانست موضوع دفاعی اندوزومال که راه siRNA را مسدود می نماید را، حل نماید. این مشکل رایج هنگامی که محققان در حال کاوش برای انتقال دارو هستند پیش می آید. زیرا سیستم دفاعی بدن هر عامل خارجی در سیستم را پس می زند. دکتر جیمنز و گروهش عناصر دیگری را به MOF اضافه کردند تا مطمئن شوند siRNA به هدف خود می رسد.

با بیش از 84000 ساختار MOF که در بانک اطلاعاتی کمبریج یافت می گردد و 1000 ساختار جدید نیز هر ماه منتشر میگردد؛ خواص منحصر به فرد آن ها می تواند برای هدف ها و وظایف خاصی بهبود بخشیده گردد. با تکیه بر ظرفیت تاثیر بر سمیت و پایداری siRNA ها، دانشمندان قادرند تا در خصوص عوارض جانبی که بالقوه مضرند کار نمایند.

جیمنز می گوید: یکی از سوالاتی که از ما پرسیده می گردد درباره استفاده از چارچوب های آلی-فلزی است. زیرا فلزات ممکن است برای بدن مضر باشند. علاوه بر پاسخ به این نگرانی ها، گروه معتقد است که سیستم به اندازه کافی تطبیق پذیر است تا بتواند چندین دارو را همزمان منتقل کند؛ بنابراین چیزی که گروه کمبریج به آن دست یافته، سکویی است که می تواند siRNA را به سلول های سرطانی برساند و جهشی بزرگ در درمان سرطان ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 4 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 458

به "فناوری نانو به جنگ سلول های سرطانی می روند ، جهشی بزرگ در درمان بیماری های صعب العلاج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فناوری نانو به جنگ سلول های سرطانی می روند ، جهشی بزرگ در درمان بیماری های صعب العلاج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید