بازار پرآشوب صیفی ها

به گزارش مجله پیامکی، امیر یوسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: اختلاف قیمت صیفی ها از سر زمین تا فروشگاه های مرکز شهر تهران گاه تا پنج برابر می رسد. همین سال گذشته کشاورزان جنوبی در اعتراض به نرخ خرید کیلویی 2 هزار تومان محصولات خود را معدوم کردند چراکه همان محصولات در تهران به چندین برابر قیمت هم فروخته شد.

بازار پرآشوب صیفی ها

به گزارش دنیای اقتصاد در ادامه متن کامل این تبادل نظر را می خوانید:

چه عاملی باعث شده بین نرخ خرید سرزمین و فروشگاه در بازار صیفی ها اختلاف بالای 10 هزار تومان باشد؟

مهم ترین و اصلی ترین موضوع فاصله زیاد بین فراورینماینده و مصرف نماینده است؛ تا این فاصله پر نگردد نمی توان به اصلاح قیمت ها امیدوار بود. تمام زحمات این بازار روی دوش کشاورز است. این کشاورز است که هزینه های بالای فراوری و کارگر و بسته بندی را متحمل می گردد، اما کمترین سود را می برد. متاسفانه در حال حاضر سود بازار نه نصیب فراورینمایندگان می گردد و نه مصرف نمایندگان. کشاورز بعد از چند ماه مراقبت و زحمت در آخر آنقدر بی رغبت می گردد که بعضی برای کشت سال آینده برنامه ریزی نمی نمایند.

برای از بین بردن حلقه های واسطه چه باید کرد؟

اصلا فلسفه ایجاد میادین میوه وتره بار برای نزدیک شدن فاصله مصرف نماینده و کشاورز بود که فراورینماینده بتواند از سود حاصل در بازار استفاده کند و مصرف نماینده هم کالا را به پایین ترین قیمت در رقابت بازار برساند؛ اما در حال حاضر میادین به غرفه دلالی بدل شده اند. شهرداری ها مکان های مختلفی که به اندازه تقاضای بازار شهر نیست درنظر می گیرند و به سبب شکاف زیادی که بین نرخ میادین و فروشگاه های سطح شهر وجود دارد رانت و رقابت زیادی بین دلا ل ها برای تصاحب این غرفه ها ایجاد می گردد. فراورینماینده باید با فراورینماینده ارتباط بگیرد که دو طرف معامله سود نمایند؛ اما متاسفانه در حال حاضر دو طرف در ضرر هستند و دلال ها در سود کلان.

در حالت طبیعی و مکانیزمی سالم، هزینه واسطه ها چه میزان است؟

هزینه بسته بندی و حمل ونقل و... نهایتا 50 درصد نرخ خرید از کشاورز تمام می گردد. برای مثال اگر گوجه کیلویی 2 هزار تومان از کشاورز خریداری گردد نهایتا کیلویی 4 هزار تومان باید به دست مصرف نماینده برسد، اما همان طور که معین است در فروشگاه های سطح شهر چند برابر فروخته می گردد یعنی چندبرابر نرخی که باید به دست مردم می رسید و در میادین توزیع می گردد؛ چهاربرابر نرخ صحیح. این سود کلان هر بازاری را به فساد می کشاند.

منبع: فرارو
انتشار: 6 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 6 اردیبهشت 1400 گردآورنده: smslovely.ir شناسه مطلب: 1537

به "بازار پرآشوب صیفی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار پرآشوب صیفی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید